Meer dan 2.000 gevangenen in Bangkok positief op Covid19 getest

~EEN SCHURFTIG SCHAAP STEEKT DE HELE KUDDE AAN~
(Een ziek persoon in een groep, maakt de hele groep ziek)

BANGKOK:- Er zijn in de afgelopen dagen meer dan 2.000 gevangenen in de Bangkok Remand Prison en in de Women’s Correctional Institution op Covid19 virus getest.

Deze bekendmaking volgt op het recente nieuws dat een protestleider die afwachting van een proces wegens aanklachten van majesteitsschennis 8 weken in de gevangenis doorbracht, positief op Covid19 virus werd getest.

De Pro-democratie activiste Panusya Sithijirawattanaku alias “Rung” plaatste na 59 dagen in de Women’s Correctional Institution gezeten te hebben, één bericht op Facebook waarin ze bevestigde besmet te zijn, ze werd op 6 mei op borgtocht vrijgelaten.

Het Department of Corrections liet verder weten dat er 2.835 gedetineerden positief op het virus waren getest, waaronder 1.795 in de Bangkok Remand Prison, welke meer dan de helft van de gevangenispopulatie in de hoofdstad uitmaakt. Een bron vertelde de Bangkok Post dat er in totaal 3.238 gevangenen in de gevangenis zitten.

De overige 1040 besmettingen zijn gedetineerden in de Centrale Vrouwenrechtbank.  Deze gevangenis herbergt 4.518 gevangenen.

Degenen met ernstige symptomen worden opgenomen in ziekenhuizen buiten de gevangenis, terwijl de andere geïnfecteerde gevangenen worden behandeld in veldhospitalen die zijn opgezet in de gevangenissen of in het Corrections Hospital, aldus directeur-generaal Aryut Sinthoppan, directeur van het gevangeniswezen.

“De afdeling Correcties heeft opdracht gegeven aan alle correctionele faciliteiten om een ​​gebied voor quarantaine en een veldhospitaal in te richten, met dokters en verpleegsters die dienst moeten doen om de geïnfecteerde gevangenen te behandelen … We zijn ook van plan om alle gedetineerden te inoculeren.  We wachten alleen op een toewijzing van vaccins van relevante instanties. “

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!