Voormalig premier van Thailand, khun Yingluck Shinawatra, vrijgesproken van enig vergrijp

~HET RECHT IS DAAR VERBOGEN~
(Het gaat daar niet altijd even eerlijk)

BANGKOK:- Volgens een insider van de National Anti-Corruption Commission of Inquiry, is de voormalige premier van Thailand, Yingluck Shinawatra en haar kabinet op de hoogte van enig wangedrag met betrekking tot de goedkeuring van ongeveer 1,9 miljard baht voor slachtoffers van politieke protesten in de periode van 2005 tot 2010 vrijgesproken .

De bron verklaarde dat het panel onvoldoende bewijs vond om de beschuldigingen van wangedrag tegen de voormalige premier en haar 33 ministers te ondersteunen.

Daarnaast stelt het panel dat de schadevergoeding op onpartijdige wijze aan de slachtoffers is uitgekeerd.  De bron zegt dat het panel geen bewijs kon vinden dat de 1,9 miljard baht door iemand in het kabinet is misbruikt of gedeeltelijk is verduisterd.

Het kabinet wees wel op de onzekerheid of de regering van Yingluck zich aan de regels hield.

De vergoeding was een aanbeveling van de Waarheids- en Verzoeningscommissie die is ingesteld na de rellen van 2010.  Bijna 100 mensen werden gedood in de rellen tijdens twee maanden van gewelddadige protesten door roodhemddemonstranten tegen de toenmalige regering van premier Abhisit Vejjajiva.

De schadevergoeding was bedoeld voor de families van de overledenen en de gewonden of ongerechtvaardigde gevangenen tijdens het politieke geweld vanaf 2005 te compenseren.

 De vergoeding voor een overledene was 250.000 baht om de begrafeniskosten te dekken.  Daarnaast werd 3 miljoen baht betaald voor “psychisch trauma”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!