Volgens een VN-rapport: krijgt Myanmar te maken met grote  hongersnood en dodelijke slachtoffers

~DE BEER IS LOS~
(Er is paniek, tumult, opschudding of een ruzie)

MYANMAR:- Een nieuw rapport van de Verenigde Naties voorspelt de onmiddellijke dreiging van massale hongersnood en dood in Myanmar als gevolg van de burgerlijke onrust na de militaire staatsgreep die het land sinds februari op zijn kop heeft gezet.  

Een speciale VN-rapporteur voor mensenrechten in Myanmar heeft de ernstige waarschuwing afgegeven, aangezien de infrastructuur van het land instort in de voortdurende chaos van demonstranten en opstandelingen die in botsing komen met de militaire junta die probeert het land te beheersen.

De gevechten tussen demonstranten en de junta in steden, samen met gevechten op het platteland tussen rebellengroepen en het leger hebben de economie van het land bijna tot stilstand gebracht.  De brute militaire terugslag in Myanmar heeft geleid tot de dood van meer dan 800 mensen en door protesten zijn bedrijven gesloten en hebben zelfs artsen deelgenomen aan de demonstraties, terwijl bijna alle openbare ziekenhuizen zijn gesloten.

Terwijl het land in chaos afglijdt, vrezen sommige schattingen dat de helft van het land in armoede zal vervallen.  Nu de politie en het leger zoveel dissidenten vermoorden, vormen de lokale bevolking verdedigingstroepen, net als de afgezette leiders van de regering van nationale eenheid.  Langs de Thaise grens is geweld losgebarsten in de staat Kayah naarmate de beschuldigingen van militaire beschietingen op burgers en dorpen toenemen.

De dorpelingen proberen zich te verdedigen tegen de meedogenloze strijdkrachten door in eenvoudige fabrieken wapens te maken.  De gevechten duren voort en pogingen van ASEAN om druk uit te oefenen op de junta hebben tot dusver weinig tot actie geleid.  Een gezant zou Myanmar bezoeken en de ASEAN-top had opgeroepen tot toegang voor humanitaire hulp, maar het bezoek van de gezant en buitenlandse hulp moeten nog plaatsvinden.

China is het land met de meeste invloed op de Birmese junta en heeft een overdrachtsbeleid gezworen, waarbij de minister van Buitenlandse Zaken zegt dat ze Myanmar steunen om zijn eigen lot te bepalen, en stelt dat China niet wordt beïnvloed door de dood en de onrust die gaande is met de  land.

De Verenigde Naties schatten dat ongeveer 100.000 mensen vluchtelingen zijn geworden en hun huis zijn kwijtgeraakt.  De ontheemden hebben weinig toegang tot voedsel en water, laat staan ​​medicijnen.  De VN waarschuwt dat het Birmese volk zonder onmiddellijke actie geconfronteerd wordt met massale sterfte door ziekte, honger en blootstelling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!