Voormalig premier Thaksin verwerpt bescheiden verhoging van minimumloon en eist voor de toekomst een minimum dagloon van 800 Baht 

BANGKOK:- We zien een langzaam en broos herstel, aangewakkerd door het toegenomen consumentenvertrouwen in Thailand ondanks inflatie en een effectieve verlaging van de reële lonen.  In Phuket, de eerste bestemming die weer opengaat voor buitenlandse toeristen, is de werkgelegenheid nog steeds slechts 50% van het niveau van vóór de pandemie.

De voormalige premier van Thailand noemde een verhoging van het minimumloon met 5% voor Thaise arbeiders een “trieste aangelegenheid” en drong er bij een door Pheu Thai geleide regering op aan om de economie in twee termijnen naar een minimumloon van 800 baht per dag te stuwen”

Het trage herstel van de Thaise economie betekent dat het tot de tweede helft van volgend jaar zal duren voordat de economie van het koninkrijk is hersteld van de bbp-verliezen als gevolg van de virusnoodsituatie.  Ondertussen lijdt het land, net als andere landen over de hele wereld, onder de nasleep van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de groeiende impact van oplopende geopolitieke spanningen, die volgend jaar zullen leiden tot hogere inflatie en verlies van reëel inkomen voor veel werkende Thais, ondanks het nieuwe minimumloon dat op 1 oktober ingaat.

Een topeconoom van het Economisch inlichtingencentrum, de onderzoekstak van Siam Commercial Bank, zei deze week in een briefing dat Thailand pas in het tweede of derde kwartaal van volgend jaar 2020 zal herstellen van de economische tegenslag veroorzaakt door de lockdown van het land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Asean now 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Asean now

Eén gedachte over “Voormalig premier Thaksin verwerpt bescheiden verhoging van minimumloon en eist voor de toekomst een minimum dagloon van 800 Baht ”

  1. Een verhoging van 126% bovenop de al aangekondigde verhoging van 5.02% zal zeker banen gaan kosten. Nogal populistische uitspraak om stemmen te winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!