Thaise man krijgt in Qatar de apenpokken en is waarmee de 8e bevestigde infectie in Thailand 

BANGKOK:- Een 23-jarige Thaise man die uit Qatar was teruggekeerd is bevestigd als de achtste patiënt met apenpokken in Thailand, zo werd gisteren bekendgemaakt. 

Het Bamrasnaradura Instituut voor Infectieziekten meldde aan het Departement van ziektebestrijding dat de patiënt naar verluidt koorts en blaren kreeg op 8 september, terwijl hij nog in Qatar was. 

Dr. Opas Karnkawinpong, de directeur-generaal van de afdeling, citeerde vrijdag de patiënt die zei dat hij seksuele relaties had gehad met een andere man in Qatar. De patiënt keerde dinsdag terug naar Thailand en was in nauw contact gekomen met twee van zijn vrienden. Vervolgens ging hij woensdag naar het Bamrasnaradura Instituut voor een onderzoek en later werd bevestigd dat hij apenpokken had opgelopen. “De patiënt ontwikkelde symptomen terwijl hij in het buitenland was. Hij heeft geen geschiedenis van het bezoeken van een gemeenschap of naar drukke plaatsen. Hij bezocht onmiddellijk het ziekenhuis,” zei Opas.

Dr. opa’s voegde eraan toe dat het niet gemakkelijk is om apenpokken op te lopen, maar adviseerde mensen om geen seks te hebben met vreemden of in de buurt te komen van mensen met symptomen zoals blaren op het lichaam. 

Aanvullende informatie over de ziekte kan worden verkregen door de hotline van het Department of Disease Control 1422 te bellen. Thailand heeft acht bevestigde gevallen van apenpokken gehad. Wereldwijd zijn er 54.709 gevallen en 18 sterfgevallen als gevolg van de ziekte, op 11 september. De meeste gevallen openbaren zich in Europa.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!