Voormalig premier Thaksin Shinawatra belooft volgend jaar Premier Prayuth Chan-O-Cha in het “beloofde” Thailand te ontmoeten.

NAKHON RATCHASIMA:- De voormalig premier in ballingschap, khun Thaksin Shinawatra hoopt dat zijn verjaardag dat dit jaar buiten Thailand voor hem werd georganiseerd, het laatste feestje voor hem buiten de landsgrenzen van Thailand zou zijn.

Khun Thaksin beloofde afgelopen weekend om zijn “roodhemd supporters” volgend jaar persoonlijk te zien, in plaats van via een videogesprek vanuit Dubai, waar hij het grootste deel van zijn tijd heeft doorgebracht sinds hij het land in 2008 ontvlucht is.

“Dit jaar zal het laatste in het buitenland zijn”, zei hij over het verjaardagsfeestje.  “Tot ziens in Thailand volgend jaar.”

Zijn aanhangers juichten als reactie op deze voor hen heugelijke mededeling.

Ongeveer 300 leden van het Verenigd Front voor Democratie tegen Dictatuur uit 20 noordoostelijke provincies kwamen zondag samen in een resort in het district Pak Thong Chai om de verjaardag van hun leider te vieren.  Morgen hoopt hij 73 jaar te worden.

Het feest werd georganiseerd door zijn jongere broer, Payap, die de noordoostelijke parlementsleden van de Pheu Thai-partij behandelt, en Anuwat Thinnaratch, de roodhemdenleider in de regio.

Khun Thaksin zei dat hij verwachtte dat de laatste incarnatie van zijn Thai Rak Thai-partij – die, net als een aantal van zijn opvolgers, werd ontbonden door de rechtbanken – de volgende algemene verkiezingen zou winnen, aangezien de kiezers hun stem zullen uitbrengen om de regering te “straffen”.

“Ik ben ervan overtuigd dat Pheu Thai Partij zal winnen”, zei hij.

De Phue Thai Partij voert campagne voor een verpletterende overwinning bij de volgende verkiezingen om een ​​einde te maken aan de macht van premier Prayut Chan-o-cha en de Palang Pracharath-partij.

Aan het begin van het afkeuringsdebat op dinsdag daagde generaal Prayut Pheu Thai uit om Thaksin naar huis te halen, hoewel hij hem niet bij naam noemde.

Thaksin antwoordde – onder de naam van zijn pseudoniem “Tony Woodsome” in het CARE Facebook-account – “Ik zal zeker terugkeren, sneller dan de huidige premier lief is.

Thaksin werd in 2008 bij verstek veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens machtsmisbruik door de Criminal Division voor houders van politieke posities van het Hooggerechtshof. Hij werd ook in meerdere andere zaken veroordeeld maar onderging geen van de opgelegde vonnissen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Prasit Tangprasert 
Content: Olleke Bolleke in de UAE 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!