Voormalig premier Thaksin hoopt dit jaar naar Thailand terug te keren

THAILAND:- De voormalige premier van Thailand, khun Thaksin Shinawatra, die in 2006 bij een militaire staatsgreep omver werd geworpen, zei dat hij van plan is dit jaar naar huis terug te keren om Thaise burgers te dienen.

Tijdens een “clubhuis” vergadering eerder deze week besprak Thaksin de actualiteit in Thailand en zei hij dat hij de mensen zou blijven dienen.

De voormalig premier is door Thaise rechtbanken schuldig bevonden aan corruptie wenste Thais overal een gelukkig nieuwjaar tijdens de clubhuisvergadering.  Thaksin beweert dat de beschuldigingen van corruptie politiek gemotiveerd zijn.

“Ik hoop dat ik dit jaar een geschenk aan de Thais zal zijn en Thailand zal mogen te dienen”, kondigde hij aan.

Thaksin zei dat hij zijn jongste dochter Paetongtarn “Ing” Shinawatra zou informeren over zijn terugkeerplan.  Vorig jaar werd Ing benoemd tot Pheu Thai’s Chief Advisor on Participatie en Innovatie.

De afgezette premier had gezworen voor juli terug te keren.  Hij was actief in het “clubhuis” en gebruikte zijn andere sociale-mediaplatforms om kritiek te uiten op de regering van Prayuth.

Als reactie zei Tipanan Sirichana van het secretariaat van de premier tegen verslaggevers dat de opmerkingen van Thaksin in het voordeel zouden moeten zijn van hemzelf en niet van de mensen.

Tipanan vroeg Thaksin om terug te komen en zijn straf uit te zitten.

 “Niemand is bang dat Thaksin misschien naar huis terugkeert”, voegde ze eraan toe.  “Maar het was khun Thaksin zelf die bang was en het land uit vluchtte.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Enquirer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!