Voormalig minister Korn waarschuwt voor stijgende voedsel- en brandstofprijzen als het conflict tussen Rusland en Oekraïne verder escaleert

BANGKOK:- De Thaise economie zal eronder gaan lijden als het gewapende conflict tussen Rusland en Oekraïne voortduurt of uitbreidt, zo waarschuwde de voormalig minister van Financiën, Khun Korn Chatikavanij gisteren.

Hij merkte op dat beide landen – niet alleen belangrijke handelspartners zoals de VS en de Europese Unie – belangrijk zijn voor de Thaise economie.

“Een conflict dat uitgroeit tot een oorlog zal op de een of andere manier een impact op ons hebben.  Wat nu duidelijk is, is dat de olieprijs stijgt, terwijl aandelen en cryptocurrencies dalen.  Als dit [gewapende conflict] zich uitbreidt of uitbreidt, zal de Thaise economie zeker worden beïnvloed”, zo schreef Korn in een Facebook-bericht.

Korn, die ook de Kla-partij leidt, zei dat Oekraïne belangrijker is voor de wereldeconomie dan eerder werd gedacht.  Hij wees er ook op dat Rusland zijn gas via Oekraïne naar Europa stuurt en dat verstoring een impact kan hebben op de wereldwijde brandstofprijzen.

Hij schreef ook dat de Oekraïne een belangrijke producent is van voedsel, met name tarwe, en vee.

“Er wordt gezegd dat Oekraïne het potentieel heeft om tot 600 miljoen mensen te voeden.  Als dit conflict voortduurt, zullen de voedselprijzen stijgen, wat zal resulteren in hogere kosten van levensonderhoud”, aldus Korn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!