Indiaas maffialid in Pattaya gearresteerd, geen bevestigd verband met moord op Phuket

PATTAYA:- Een lid van de Indiase maffia is gisteren in Pattaya gearresteerd aan de hand van een rood opsporingsbericht van Interpol.  Hij zou betrokken zijn geweest bij diefstal, moord, mensenhandel, losgeld en witwassen in India.  Maar de Thaise politie heeft ondertussen al bevestigd dat er géén verband is tussen de gearresteerde man en de ‘hit job’ op de Indiase burger Jimi ‘Slice’ Sandhu op 4 februari j.l.

De verdachte uit Pattaya is naar verluidt Thailand binnengekomen om zich rond juni 2019 te verbergen voor de Indiase en internationale politie, zijn visum bleek 448 dagen geleden verlopen te zijn.

De politie zegt geen bewijs te hebben gevonden dat de verdachte specifieke misdaden heeft begaan in Thailand.

Afgelopen donderdag werd de 29-jarige verdachte, “Haman” genoemd, in een supermarkt op de Noord Road van Pattaya gearresteerd? Volgens de plv. commissaris van de immigratiepolitie in Chonburi meldden Thaise media dat hij als een bedreiging voor het land wordt beschouwd, ook al heeft hij geen strafblad in Thailand.

De commissaris zei dat er bewijs was dat hij in Thailand contact had opgenomen met zijn bende in India en hen had gevraagd verschillende misdaden te plegen.

Haman wordt aanvankelijk voor de overstay van zijn visa beschuldigd.  De politie zegt verder onderzoek te zullen doen alvorens hem terug naar India te deporteren.

Na de Canadese moordzaak in Phuket vertelde het immigratiebureau de Thaise media dat de autoriteiten de status van elke buitenlander in Thailand nu zorgvuldiger controleren en verifiëren om soortgelijke gevallen in de toekomst te voorkomen.

De autoriteiten zeiden ook dat er geen beleid was om mensen te verbieden Thailand binnen te komen vanuit Oekraïne of Rusland, ondanks de situatie daar, en zeiden dat ze geen verdachte activiteiten van bezoekers uit beide landen hadden gevonden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!