Voorlopige autopsie toonde aan dat de moordenaar van vele kinderen in Noordoost-Thailand geen verdovende middelen heeft gebruikt

UDON THANI:- Een autopsie op het lichaam van de Nongbua Lamphu moordenaar heeft uitgewezen dat de man geen verdovende middelen heeft gebruikt, zo maakte de Koninklijke Thaise politie gisteravond bekend.

De resultaten van de autopsie uitgevoerd in het Udon Thani-ziekenhuis tonen geen drugs aan in het lichaam van de 34-jarige Panya Khamrab, die donderdag een slachtpartij op een kinderdagverblijf in het district Na Klang uitvoerde.

De nationale hoofdcommissaris van de politie, generaal Damrongsak Kittiprafat zei dat het onderzoek naar het motief van de schutter zich nu concentreert op een familieconflict en financiële problemen, aangezien Panya al bijna een jaar werkloos was. Hij zei dat onderzoekers ontdekten dat Panya donderdag rond 4 uur ’s ochtends ruzie had gehad met zijn vrouw, voordat ze haar moeder belde om haar op te halen omdat ze “niet meer bij hem wilde wonen”. 

Later op donderdagochtend woonde Panya een rechtszitting bij over een aanklacht voor drugs en kreeg te horen dat hij de volgende dag het vonnis zou horen. 

Onderzoekers speculeren dat Panya naar huis terugkeerde, boos werd toen hij ontdekte dat zijn vrouw weg was, en dacht dat zij zijn zoon had meegenomen. Hij ging onmiddellijk naar het kinderdagverblijf en ging over tot zijn gruwelijke daad. Daarna keerde hij terug naar zijn huis en doodde zijn vrouw, zoon en twee familieleden voordat hij het pistool op zichzelf richtte.

“Het autopsieresultaat vertoont geen sporen van drugs, wat betekent dat de schutter de afgelopen 72 uur mogelijk geen drugs heeft gebruikt. De functionarissen zullen echter een volledige medische test uitvoeren om het resultaat te bevestigen”, zei Damrongsak. 

Khun Panya werd in januari ontslagen bij de politie nadat ze was gearresteerd in het bezit van methamfetaminepillen. Eerder was hij door zijn supervisors berispt voor herhaaldelijk misbruik van de illegale drug. Panya trad in mei 2012 in dienst bij de Koninklijke Thaise politie en werd in juni 2019 overgebracht naar het politiebureau van Na Wang in de provincie Nong Bua Lamphu. Hij werkte daar tot zijn ontslag bij de politie. 

Generaal Damrongsak voegde eraan toe dat het wapen dat bij de aanval werd gebruikt legaal was gekocht door Panya, die een vergunning had om het te gebruiken. Hij zei dat Panya het wapen kocht terwijl hij in dienst was tegen de gereduceerde prijs die aan politieagenten werd aangeboden. Toen hij uit de politie werd ontslagen, werd het pistool zijn persoonlijke eigendom

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!