Vijf nagemaakte Cambodjaanse monniken in Oost-Thailand gearresteerd 

RAYONG:- Eergisteren zijn naar aanleiding van klachten van bewoners vijf nep-Cambodjaanse monniken in Rayong gearresteerd. Volgens de lokale bevolking gebruikte de monniken drugs en bedelde om geld.

Ongeveer tien andere nep-Cambodjaanse monniken renden een berg op en konden wegkomen, toen de politie hen in Wat Khao Bo Thong in het Klaeng-district van Rayong ontdekte.

Voorafgaand aan de operatie zeiden de agenten dat ze meerdere klachten hadden ontvangen van bewoners over een groep verdachte monniken die naar verluidt criminaliteiten hadden begaan door te weigeren iets anders dan contant geld van gevers te accepteren.

De monniken waren niet in staat hun status als monnik te laten zien en gaven naar verluidt toe dat ze Cambodjaanse grenshoppers waren. De politie van Rayong liet hen drugstesten doorlopen en ontdekte dat twee van hen drugs gebruikten. Alle verdachten kregen het bevel om hun monnikspij aan de kapstok te hangen en de tempel te verlaten.

De twee monniken die aan de drugs waren, gaven toe dat ze Yabba (methamfetamine) hadden gebruikt die ze voor 40 baht hadden gekocht, volgens politierapporten. De verdachten werden vastgehouden op een politiebureau in afwachting van verdere juridische procedures.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!