De verwachting is dat vanaf vandaag het waterniveau van de Chao Phraya-rivier gaat stijgen

BANGKOK:- Het nationaal watercommando-centrum heeft vandaag de mensen de langs de Chao Phraya-rivier wonen, gewaarschuwd voor stijgende waterstanden als gevolg van afvoer vanuit het noorden.

Het Koninklijk Irrigatie departement moet de afvoersnelheid van de Chao Phraya-dam in Chai Nat vanaf vandaag verhogen tot 2.900 kubieke meter per seconde waardoor het water in de komende dagen zal gaan stijgen.

De getroffen gebieden zijn stroomafwaarts gelegen provincies, waaronder het district Sappaya van Chai Nat, de districten Inburi, Muang en Promburi van Sing Buri, de districten Pamok en Chaiyo van Ang Thong, de districten Sena en Phak Hai van Ayutthaya, waar het waterpeil met 10-15 centimeter zal stijgen.

In Pathum Thaniā€™s Bangsai district, Nonthaburi, Bangkok en Samut Prakan zal het water met 15-30 centimeter stijgen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: TNA 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!