Vooraanstaande professor in Thailand voorspelt dat Bangkok tegen 2100 onder water zou verdwijnen

BANGKOK:- Een bekende wetenschapper waarschuwt voor de gevaren van overstromingen in Bangkok.  De professor , directeur van het Centrum voor Klimaatverandering en Rampen aan de Rangsit University, Dr.  Seree Supharathit wees erop dat internationale organisaties die zich bezighouden met klimaatverandering een kaart hebben gemaakt die laat zien dat Bangkok en zijn omgeving tegen het jaar 2100 zullen zinken en verdwijnen.  Als de regering er niets aan doet, moet ze voorbereidingen treffen om de hoofdstad naar elders in het land te verhuizen.

Dr. Seree wees erop dat van september tot november meer regen zal vallen in Thailand, en het Meteorologisch Bureau heeft voorspeld dat twee tot drie tropische stormen het land kunnen treffen.  Thailand zou de zwaarste regenval in 100 jaar kunnen ervaren.  Dit jaar worden de overstromingen veroorzaakt door stormen die naar de centrale regio kunnen trekken, landbouwgrond onder water zetten en uitmonden in de economische zone.  De Pa Sak-dam is nu vol en als het water naar het oosten wordt omgeleid, zal het in het Rangsit-kanaal stromen.

Dr. Seree dringt er bij de autoriteiten, waaronder de gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, op aan om transparant te zijn over de overstromingen en de reactie.  Hij zei dat de regering het publiek geen duidelijke informatie heeft gegeven en nog steeds vasthoudt aan de eerdere 13 maatregelen die geen bescherming bieden.

Experts hebben verschillende voorspellingen gedaan over wanneer Bangkok ten onder zal gaan.  In 2019 gingen onderzoekers ervan uit dat het jaar 2050 zou kunnen zijn.  We zullen zien wat de autoriteiten doen om Bangkok te beschermen tegen overstromingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!