Het CEA van Thailand zet de schouders onder de Thaise creatieve industrieën 

BANGKOK:-  Met het doel de creatieve economie van Thailand naar een nieuw niveau te tillen en een grotere impact op het BBP te hebben, heeft het nieuwe leiderschap van het Creative Economy Agency (CEA) een nieuwe visie en nieuwe strategieën onthuld, waarin zijn rol wordt uiteengezet bij het bevorderen de zgn. “Soft Power” strategie waar het koninkrijk zich mee wilt profileren.

De nieuw benoemde directeur van het CEA Dr.  Chakrit Pichyangkul vertelde tegen de pers dat de CEA op basis van haar nieuwe visionaire plan de creatieve industrieën op de wereldmarkt wil stimuleren door middel van outside-in-strategieën.  Om dit te bereiken, moet het bureau transformeren in een meer wendbare en creatieve organisatie om te kunnen omgaan met de belangrijkste belanghebbenden — creatieve bedrijven, creatieve bedrijven en creatieve districten — .

Het CEA heeft drie bedrijfsprocessen ontwikkeld om de creatieve industrie te versterken.  De eerste is om culturele troeven en creatieve steden te versterken door de identiteit te verkennen die de competentie van het land het beste laat zien en deze vervolgens te bevorderen door de creatieve stad te promoten.  Ondertussen zal de CEA de voordelen uitbreiden van vijf bestaande steden die erkend zijn door het UNESCO Creative Cities Network, namelijk Bangkok (Creative City of Design), Phuket en Phetchaburi (Creative City of Gastronomy), Chiang Mai en Sukhothai (Creative City of Craft and folk kunst).

Naast de creatieve steden ondersteunt CEA ook 33 creatieve gebieden in 33 provincies in het hele land.  Na de vestiging van regionale kantoren in Bangkok, Chiang Mai en Khon Kaen, is het bureau van plan om in 2024 zijn zuidelijke kantoor in Songkhla te openen.

Het tweede proces is het versterken van het concurrentievermogen van de creatieve industrie door de vaardigheden van ondernemers en de vaardigheden van creatieve mensen te verbeteren.  In dit kader zal het CEA nauw samenwerken met ondernemers en groot belang hechten aan het gebruik van IE (Intellectuele Eigendom) om de rechten op creatieve werken te beschermen.  Daarnaast onderzoekt het CEA de soorten financieringsbronnen die geschikt zijn voor de creatieve industrie in Thailand en hoe het MKB de toegang tot financiering kan ondersteunen.

Ten slotte zal het CEA de creatieve industrieën op de wereldmarkt promoten, met name de inhoudindustrieën, waaronder film en omroep.  Het bureau zal ook samenwerken met grote bedrijven die een diepgaande kennis hebben van de wereldwijde consumentenervaringen bij het ontwikkelen van producten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!