Voor Pattaya zijn de gevaarlijke zeven dagen nog niet voorbij, hier enkele tips om “het hoofd boven water te houden”

PATTAYA:- Hoewel in vele Thaise regio’s de Songkran viering zo goed als achter de rug is, is Pattaya is nog lang niet uit de feeststemming.

Extreme hitte tijdens het Songkran-festival, traditioneel midden april gevierd in Thailand, kan zelfs gevaarlijk zijn. Songkran valt tijdens de heetste tijd van het jaar in Thailand en de temperaturen kunnen vaak oplopen tot ruim boven de 40 graden Celsius.

Om gezond te blijven, hier enkele tips over hoe u zichzelf kunt beschermen in de zeer intense hitte tijdens het Songkran-festival:
1. **Drink water**: het is belangrijk om gehydrateerd te blijven. Drink regelmatig water om uitdroging te voorkomen.
2. **Gebruik zonnebrandcrème**: Draag zonnebrandcrème met een hoge SPF om zonnebrand te voorkomen. Een hoed en zonnebril kunnen extra bescherming bieden.

3. **Luchtige kleding**: Draag lichte, ademende kleding om de lichaamstemperatuur laag te houden.
4. **Zoek schaduw**: Breng tijd door in de schaduw of in kamers met airconditioning, vooral tijdens de heetste uren van de dag.
5. **Neem tijdig pauzes**: als u deelneemt aan Songkran-activiteiten, waarbij vaak waterpartijen betrokken zijn, neem dan regelmatig een pauze om te ontspannen en af ​​te koelen.
6. **Beperk alcoholgebruik**: Alcohol kan uitdroging versnellen. Als u alcohol drinkt, doe dit dan met mate en wissel af met drinkwater.
7. **Luister naar je lichaam**: let op tekenen van hitte-uitputting of uitdroging, zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, snelle hartslag en extreme vermoeidheid. Zoek indien nodig medische hulp.

Door deze voorzorgsmaatregelen te volgen, kunt u het einde van het extra lange Songkran festival ook nog uitzingen.

Véél plezier!
Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!