De politie van Pattaya voert de verkeerscontroles op om de veiligheid tijdens het Songkran festival te garanderen 

PATTAYA:- Terwijl het Songkran festival in deze kustplaats in volle gang is, heeft de politie van Pattaya de veiligheidsmaatregelen verhoogd door alcoholcontroles in te voeren om de verkeersveiligheid tijdens het zevendaagse feest te garanderen. Het initiatief, dat in de late uren van 11 april begon, heeft tot doel verkeersongevallen veroorzaakt door rijden onder invloed terug te dringen.

Inspecteur Phanupong Nimsuwan van de verkeersdienst zei: “Het controlepunt, strategisch gelegen bij Thappraya Intersection, dient als een belangrijke plek voor het monitoren van het alcoholniveau van automobilisten en fietsers.” 

Politieagenten voerden strenge inspecties uit, waarbij de nadruk vooral lag op het opsporen en afschrikken van rijden onder invloed. De politie-inspecteur waarschuwde streng: “Individuen die op doorreis zijn, worden onderworpen aan willekeurige alcoholtests, met strikte gevolgen voor degenen die de wet overschrijden.”

De politie van Pattaya voert willekeurige inspecties uit op rijbewijzen en andere verkeersgerelateerde overtredingen bij controleposten om de verkeersveiligheid tijdens het Songkran Festival te garanderen.

Luitenant-kolonel Phanupong onderstreepte het belang van deze maatregelen, vooral tijdens de feestperiode, wanneer zowel de lokale bevolking als toeristen samenkomen in Pattaya voor vieringen. Hij benadrukte de noodzaak van verantwoordelijk gedrag en waarschuwde feestvierders, zowel Thais als buitenlanders, tegen rijden onder invloed. 

“De veiligheid van alle weggebruikers staat voorop, en we dringen er bij iedereen die zich overgeeft aan alcoholische dranken op aan om niet te autorijden om ongelukken te voorkomen en levens te beschermen”, aldus inspecteur Phanupong.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!