Voor Noord, Noordoost Thailand zijn er tot volgende week dinsdag zware regens voorspeld

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch instituut voorspelde dat de hoger gelegen provincies in de komende dagen te maken krijgen met fikse onweersbuien, terwijl er het noorden en noordoosten van het land op verspreidde zware regenval mag rekenen. Óók het zuiden van het land krijgt met veranderde weersomstandigheden te maken, de golven in de Andamanse Zee zulle. waarschijnlijk tot 14 juni ongeveer 1-2 meter hoog worden en meer dan 2 meter zullen zijn in gebieden met onweersbuien, zo waarschuwde het Thaise weerinstituut.

Deze weersomstandigheden worden veroorzaakt door een moessondal dat dwars door Myanmar en Boven-Laos ligt en dat boven het noorden van Vietnam en de Golf van Tonkin, evenals de gematigde zuidwestmoesson boven de Andamanse Zee, Thailand en de Golf verandert in een lagedrukgebied.

Het weerinstituut waarschuwde dat mensen in het noorden en noordoosten de komende dagen moeten oppassen voor ernstige omstandigheden die plotselinge overstromingen en zandverschuivingen kunnen veroorzaken.

Het adviseerde alle vormen van vervoer om voorzichtig te zijn en boeren om schade aan gewassen te voorkomen.  Het instituut vroeg ook alle schepen in de Andamanse Zee en de Golf om voorzichtig te varen en uit de buurt van onweersbuien te blijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TMD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!