Iran ontkent spionage praktijken in Thailand ten stelligste

BANGKOK:- De Iraanse ambassade heeft de ongefundeerde beweringen van de Bangkok Post over Iran en zijn burgers afgewezen en veroordeeld. Dit komt na de publicatie van een artikel waarin de politie wordt opgeroepen uit te kijken naar Iraanse spionnen in het land. De ambassade zei de zaak via diplomatieke kanalen op te volgen.

Vreemd genoeg heeft tot nu toe heeft géén enkele Thaise politicus of veiligheidsfunctionaris de aantijgingen bevestigd.

De Iraanse ambassade herhaalde dat de historische en vriendschappelijke betrekkingen tussen de Islamitische Republiek Iran en het Koninkrijk Thailand altijd gebaseerd zijn geweest op wederzijds begrip en respect.

Sinds de Islamitische Revolutie heeft Iran te maken gehad met dergelijke lastercampagnes, terwijl het een hoge prijs heeft betaald voor de bestrijding van terrorisme, inclusief de bestrijding van IS, aldus de ambassade.

De afgelopen dagen hebben Israëlische en bepaalde westerse media valse beweringen over Iran gepubliceerd om de onderhandelingen over het vreedzame nucleaire programma van Iran, dat volledig onder toezicht staat van de IAEA, te beïnvloeden, aldus de ambassade.

De ambassade zei dat het de publicatie van dergelijke ongefundeerde beweringen beschouwt als desinformatie die gericht zijn op het beschadigen van Iran en de historische en vriendschappelijke betrekkingen tussen Teheran en Bangkok.

“De ambassade zal haar inspanningen voortzetten om onze bilaterale banden te versterken in het belang van de gemeenschappelijke belangen van onze twee naties”, zei hij.

Een bron bij de Royal Thai Police, het RTP, vertelde eerder aan de Bangkok Post dat de RTP een geheime richtlijn had uitgevaardigd aan de politie in het hele land om uit te kijken naar spionnen die vermoedelijk uit Iran komen nadat een van hen in Indonesië was gearresteerd.

Generaal-majoor Khemarin Hatsasiri, hoofd van de afdeling buitenlandse zaken van de RTP, ontkende gisteren ook het mediabericht en zei dat de RTP geen waarschuwing had afgegeven over mensen uit Iran.

Na overleg met de RTP en veiligheidsdiensten, verwierp het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag ook het rapport en benadrukte dat Thailand en Iran, ondanks de beweringen van de media, vriendschappelijke betrekkingen onderhouden en elkaar respecteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Harald 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Harald

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!