Voor de realisatie van de HSL Bangkok Rayong worden  illegale huizen in een sneltreinvaart gesloopt

PATTAYA:- De medewerkers van de Thaise Staatsspoorwegen (SRT) en leden van de Royal Irrigation Department slopen illegale huizen die zijn gebouwd op land dat is onteigend voor het hogesnelheidsspoorproject Bangkok-Rayong.

Deze week, kwamen 10 mei kwamen de eerste graafmachines opdagen om de huizen van Somboon Charoenkit en Lumphu Thongpliew te slopen, wiens land de regering afgelopen februari in beslag nam en compensatie bood als het land legaal in bezit werd gehouden.

Die huurders zonder pacht of eigendomsbewijzen van het land kunnen deze overheidsbijdrage niet innen. Dus vroegen de bewoners om meer tijd en zeiden dat ze nog steeds niet klaar waren om op eigen kosten te verhuizen.

Het spoorwegmanagement wees het verzoek af en zeiden dat ze lang geleden ontruimingspapieren hadden gekregen en veel verlengingen hadden gekregen.

Khun Somboon kreeg 1,9 miljoen baht en Khun Lumphu 821.929 baht aangeboden voor hun huizen en land.

Maar om geld te innen, moesten ze eersthun landakten aan de Royal Irrigation Department overleggen. Geen van hen had daadwerkelijk een akte of huurovereenkomst, en de huizen werden illegaal gebouwd. Als gevolg hiervan kregen de twee respectievelijk 324.730 baht en 283.745 baht aangeboden. De twee huurders wezen het aanbod af en vroegen de provincie Chonburi om meer geld.

De SRT zei dat ze alleen recht zouden hebben op het lagere bedrag en dat een definitieve uitzettingsbevel op 18 januari zal worden betekend.  Het compensatieaanbod liep af op 18 maart.

Hun huizen zijn inmiddels met de grond gelijk gemaakt en beide voormalige huurders willen een klacht indienen bij het ministerie van Verkeer en het ministerie van Landbouw.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!