Koning en koningin van Thailand zegenden de koninklijke ploegceremonie in de tempel temidden van pracht en praal

BANGKOK:- Hunne Majesteiten Koning Maha Vajiralongkorn en Koningin Suthida Bajrasudhabimalalakshana hebben gisteren een ceremonie geleid om de Phraya Raekna voor de Koninklijke ploegceremonie) en Celestial Maidens te benoemen voor de Royal Plowing Ceremonie.

De ceremonie vond plaats in Wat Phra Si Rattana Satsadaram (Wat Phra Kaew of de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha) in de wijk Phra Nakhon in Bangkok.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Bajrakitiyabha Narendira Debyavati nam ook deel aan de ceremonie.

De Koning en Koningin betuigden hun respect voor Phra Phuttha Maha Mani Rattana Patimakon (de Smaragdgroene Boeddha) en andere heilige beelden, evenals het sprenkelen van heilig water over gewassen voor een overvloedige oogst in Thailand.

Dit jaar werd de secretaris van het ministerie van Landbouw, Thongplew Kongjun, aangesteld als Phraya Raek Na, terwijl functionarissen van landbouwgerelateerde instanties zoals het Department of Agricultural Extension werden geselecteerd voor de rol van Celestial Maidens.

 De oude koninklijke traditie om het begin van het rijstseizoen te markeren en de oogst te voorspellen, wordt op vandaag op heb Sanam Luang plein in de wijk Phra Nakhon in Bangkok gehouden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Daileynews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!