Voor de bareigenaren in Pattaya is de maat VOL en eisen dat de bar per 1 juli opengaan!

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- De uitbaters van het nachtleven van Pattaya hebben er bij de regering op aangedrongen bars te heropenen en de verkoop van alcohol opnieuw toe te staan ​​en alleen plaatsen te sluiten waar gevallen van coronavirus zijn gevonden.

Khun Prinn Panitchpakdi, vice-voorzitter van de Democratische Partij en directeur van de Association of Nightlife Operators, stuurde 18 juni j.l. een brief naar House President Chuan Leekpai waarin hij de eisen van de industrie uiteenzette.

De federale regering riep op tot onmiddellijke beëindiging van algemene sluitingsbevelen en zei dat alleen plaatsen waar Covid19 infecties kunnen worden getraceerd, worden gesloten en dat werknemers 14 dagen in quarantaine worden geplaatst.  Over het algemeen zouden algemene verboden grote economische schade hebben veroorzaakt.

Hij riep de regering op om het verbod op de verkoop van alcohol in restaurants en bars op te heffen, aangezien gezondheidsfunctionarissen niet eens hebben aangetoond dat alcoholgebruik verband houdt met de verspreiding van het coronavirus.

Ten slotte riep de groep de regering op om haar Covid-19-vaccinatiecampagne te versnellen.

Khun Damrongkiat Pinitkarn, secretaris van de Pattaya Entertainment & Tourism Association, zei dat hij persoonlijk van mening is dat bars in provincies met hoge Covid-19-transmissiesnelheden, zoals Bangkok, niet heropend mogen worden.

In gebieden met een laag aantal gevallen, zoals Pattaya en Chonburi, moeten locaties echter worden heropend en mogen sluitingen alleen worden gericht op bedrijven waarnaar gevallen kunnen worden herleid.

Hij zei dat veel ondernemers zijn aangemoedigd door de belofte van premier Prayut Chan-o-cha deze week om Thailand binnen 120 dagen zonder beperkingen te heropenen, maar vreest dat de deadline niet zal worden gehaald als zijn regering er niet in slaagt om het publiek snel genoeg te laten vaccineren.  Afgelopen vrijdag was namelijk minder dan 3 procent van de bevolking volledig gevaccineerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya Mail

Eén gedachte over “Voor de bareigenaren in Pattaya is de maat VOL en eisen dat de bar per 1 juli opengaan!”

  1. Zolang de farangs worden gediscrimineerd qua vaccinatie is het logisch dat de bars gesloten zijn. Vaccineren is de oplossing en niet Thais eerst😡. Mijn vrouw wordt zaterdag gevaccineerd maar ik(70 jr) niet 🤯. Thailand en beleid gaat niet samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!