Speciale gezondheidskliniek in Bangkok voor de transgendergemeenschap geopend

~DE BAARD IN DE KEEL KRIJGEN~
(Overgang van een schelle naar een zwaardere stem)

BANGKOK:- Als onderdeel van het Chulalongkorn Memorial ziekenhuis in Bangkok is een speciale kliniek geopend, die zich voornamelijk richt op de behoeften van de transgendergemeenschap.  

De nieuwe Gender Health Clinic werd geopend met als doel een toonaangevend te zijn in de manier waarop de kliniek met hun clientèle communiceren en transgenders behandelen.

Een mede-oprichter van GHC wees erop dat transseksuelen vaak speciale behoeften en medische problemen hebben waar anderen niet mee te maken hebben.  Dit, in combinatie met echte en vermeende stigmatisering, kan transgenders ontmoedigen om mogelijk medische zorg nodig te hebben en hen terughoudend maken om zich te laten behandelen in normale gezondheidsinstellingen.

Terwijl sommigen in de transgendergemeenschap kleding, make-up en stijl gebruiken om hun geslacht te vertegenwoordigen, ondergaan velen een operatie of hormoonbehandeling om hun fysieke lichaam af te stemmen op het geslacht waarmee ze zichzelf identificeren.  

Het doel van de GHC is om meer ruimdenkende en accepterende gezondheidszorg te bieden voor het omgaan met een medisch en sociaal complexe situatie.

Een specialist in de kliniek citeerde dat slechts 3-4% van de transmannen (geboren als vrouw maar identificeren als man) een geslachtsaanpassende operatie wil.  De operatie brengt het risico met zich mee van complicaties die fataal kunnen zijn en vereist deskundige zorg.

De primaire functie van de kliniek is het verstrekken van gezondheidsdiensten en expertise aan de transgendergemeenschap, maar dient ook als een educatieve faciliteit voor medische studenten en personeel om meer te weten te komen over het transgezondheidsgebied.

Hoewel de nieuwe kliniek meer open is en transgenderbehoeften accepteert, zullen ze nog steeds voorzorgsmaatregelen nemen om hun patiënten veilig te houden.  Voordat onomkeerbare operaties of ingrepen worden uitgevoerd, moeten psychologen dit bevestigen met een psychologisch onderzoek.

Zodra deze stap is voltooid, zal GHC gezondheidszorg en geslachtsaanpassende operaties aanbieden, inclusief borst- en genitale vergroting en hervorming, evenals cosmetische verbeteringen zoals adamsappelverkleining en wang- en kaakvernieuwing.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!