Voor aankomsten in Thailand zijn géén pre-travel Covid19 testen meer nodig!

BANGKOK:-De bijgewerkte maatregelen om het Koninkrijk Thailand binnen te komen zijn aangekondigd en officieel gemaakt in de Royal Gazette, het juridische bulletin van Thailand, die vandaag 1 april in werking treden.

Reizigers zijn niet langer verplicht om binnen 72 uur voor vertrek een negatieve RT-PCR-test af te leggen. De RT-PCR-testvereiste voor de aankomstdatum blijft echter ongewijzigd. Reizigers moeten een volledig betaalde hotelreserveringsbevestiging hebben voor de aankomstdatum, die een RT-PCR-test, ATK-testkit en ophaalservice vanaf de luchthaven moet bevatten. De Thailand Pass moet voor aankomst in Thailand nog worden ingevuld en goedgekeurd.

Opgemerkt wordt dat sommige luchtvaartmaatschappijen nog steeds een RT-PCR-test of extra documentatie nodig hebben voordat ze aan boord gaan. Reizigers moeten voorafgaand aan het instappen contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij over specifieke vereisten.

De quarantaineperiode voor Alternatieve Quarantaine (AQ) wordt verkort tot 5 dagen voor reizigers die niet volledig zijn gevaccineerd en een vaccinatiebewijs is niet meer nodig.

De quarantaineperiode voor het Sandbox-programma wordt teruggebracht tot 5 dagen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!