Naaldvis steekt in de Thaise provincie Trat een toerist in de nek

TRAT:- Een toerist raakte ernstig gewond nadat een naaldvis, in het Thais bekend als pla tek leng, hem gisteren in de nek stak terwijl hij met andere mensen aan het zwemmen was nabij het strand in het district Laem Ngop.

Lokale bewoners en toeristen brachten Khun Noppadol Sringam naar de kust nadat hij rond 13.00 uur om hulp had geschreeuwd op het strand van Ao Tan Khu.  Hij kreeg eerste hulp voordat hij naar het Trat-ziekenhuis werd gebracht.

Khun Suchart Jitmungmanotham, voorzitter van de bestuursorganisatie van Bang Pid tambon, zei dat naaldvissen veel voorkomen in ondiepe kusthabitats.  Ze kunnen korte sprongen uit het water maken, zei hij.

De manier waarop de naaldvis de toerist neerstak, leek toeval, omdat ze dit nog nooit eerder in Ao Tan Khu hadden gezien, zo vertelde khun Suchart.

Hij zei dat Ao Tan Khu een populaire toeristische bestemming was en dat toeristen extra voorzichtig moeten zijn tijdens het zwemmen in het gebied.

Er zullen strandwachten worden ingezet om de veiligheid te van de toeristen garanderen, voegde hij eraan toe.

De gouverneur van Trat, Chamnanwit Terat, nam contact op met het BTB om meer details over het incident te vragen.

Op 12 december 2018 werd een marinesoldaat in Trat in de nek gestoken door een naaldvis.  Hij bezweek later aan zijn verwondingen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Jakkrit Waewkraihong
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!