Volkszanger krijgt voorwaardelijke celstraf en boete wegens misleidende reclame voor voedingssupplementen

~HIJ ZINGT DE KOEKOESZANG~
(Hij zegt telkens hetzelfde)

NONTHABURI:- Yingyong Yodbua-ngam, een beroemde Thaise volkszanger en acteur, kreeg donderdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een boete van 25.000 Baht opgelegd door de provinciale rechtbank van Nonthaburi wegens overdrijving van de medische werking van ‘Chong Cao’ (cordyceps sinensis), een traditioneel Chinees medicijn voor nierproblemen.

Yongyong was op 21 december 2020 op televisie en maakte reclame voor de medische werking van een voedingssupplement gemaakt van ‘Chong Cao’ en beweerde dat het gewrichts- en kniepijn bij ouderen zou kunnen genezen. De advertentie heeft geleid tot klachten tegen hem en het reclamebureau Nine Perfect Media Ltd wegens overdrijving van de werking van het product en wegens reclame van voedsel of medicijnen zonder toestemming van de Food and Drug Administration.

De verdachten bekenden alle beschuldigingen, waar een straf op staat van twee jaar gevangenis en een boete van 50.000 Baht. Hun bekentenis leidde ertoe dat de rechtbank hun gevangenisstraf halveerde tot een jaar voorwaardelijk en een boete van 25.000 Baht.

Eerder in januari had de Nationale Omroep- en Telecommunicatiecommissie aangekondigd dat het de strijd aanging samen met de Food and Drug Administration om degene aan te pakken die ten onrechte reclame maken voor voedingssupplementen, met name wat betreft ‘Chong Cao’ wat gepromoot werd als een wondermiddel, vooral bij nieraandoeningen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Newsbeezer
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Nation Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!