Volgens Unicef zouden er minstens 11 kinderen in Myanmar gedood zijn nadat Birmese junta op school onder vuur nam

MAYANMAR:- Er is gemeld dat helikopters van de Birmese junta vorige week schoten hebben afgevuurd op een school in de centrale Sagain-regio. Een woordvoerder Unicef zei dat ten minste 11 kinderen zijn omgekomen en 17 gewond zijn geraakt. De woordvoerder meldde ook dat er minstens 15 andere kinderen van de school werden vermist.

Een woordvoerder van de junta zei dat het leger het dorp Let Yet Kone was binnengedrongen om de ’terroristen’ van de rebellen op te ruimen.  De woordvoerder beweerde dat twee groepen kinderen hadden gebruikt als ‘menselijke schilden’.  De woordvoerder beschuldigde een rebellengroep genaamd The Kachin Independence Army.  De andere groep, zeiden ze, was de People’s Defense Force (PDF), een overkoepelende organisatie van gewapende guerrillastrijders.

Lokale Birmese media meldde dat sommige kinderen in school waren gedood en anderen nadat de legertroepen het dorp waren binnengekomen.  Het leger beweerde dat het twee gewonde kinderen per helikopter naar het ziekenhuis had gebracht.

Aangenomen wordt dat deze recente inval door de junta het hoogste aantal kinderen heeft gedood bij een incident sinds de staatsgreep van Myanmar op 1 februari 2021.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Radio Free Asia
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron:  Radio Free Asia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!