Schooldirecteur steelt in Buriram “per ongeluk” tijdens een autotentoonstelling cannabis-boom en beweert dat het een vergissinkje was

BURIRAM:- Een schooldirecteur in de Isaan werd betrapt bij het stelen van een cannabisboom bij een autotentoonstelling.  In eerste instantie ontkende hij, maar werd geconfronteerd met beveiligingsbeelden waarop zijn diefstal te zien waren.  Hij beweerde toen dat het allemaal een vergissing was en dat het niet zijn bedoeling was om de boom te ontvreemden.  Het voorval heeft een doctoraat geschaad en het incident zal zeker zijn reputatie aantasten.  

Het incident vond plaats tijdens een MotoGP-evenement in de provincie Buriram.  De landbouwadministratie had 1.000 cannabis-bomen achter het kantoorgebouw op het Chang International Circuit opgeslagen, welke bedoeld waren voor een volgend evenement.

 Het evenement is bedoeld om toeristen aan te trekken en de cannabisbomen waren bedoeld voor educatieve doeleinden.

De beveiliging hield zoals gebruikelijk de bomen nauwlettend in de gaten omdat ze wisten dat er toeristen zouden komen uit landen waar cannabis illegaal is.  Terwijl personeel de bomen aan het kappen waren, reed een zwarte pick-up truck het terrein op.  De chauffeur sjouwde met een cannabis- boom langs de beveiligers zonder ook maar één woord te zeggen en plantte de boom achter in zijn pick-up truck.

De politie werd gewaarschuwd en zij bekeken de beveiligingsbeelden.  Op de beelden was het kenteken te zien, dus zochten ze en vonden de auto van een schooldirecteur van een bekende school in de provincie.  Een agent belde de schooldirecteur die zeer agressief reageerde.  Hij daagde de agent uit om aangifte te doen bij de politie omdat hij geen cannabisboom had meegenomen.

De politieagent vertelde hem toen dat er videobewijs was.  Het principe luidde: “Ik zal het teruggeven, het is maar één cannabisboom”.  

Khun Damrong Plangklang, een medewerkers van de Provincie Landbouw Administratie, verklaarde dat de bomen allemaal tot het circuit van Buriram behoren.  Ze hebben geen aangifte gedaan en zullen dat ook niet doen als het principe de boom teruggeeft.  

De redactie van Khaosod nam contact op met de schooldirecteur over het incident, en hij verklaarde: “Dit is allemaal een misverstand.  Ik dacht dat ze de bomen gratis weggaven.  Ik hoorde erover en ging er ééntje halen.  Ik zal boom terugbrengen als ik wat méér vrije tijd heb”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron:  Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!