Volgens Unicef ​​moet Thailand beter zorgen voor een eerlijkere toekomst voor elk kind

BANGKOK:- Het wordt tijd dat Thailand harder gaat werken om een ​​betere en eerlijkere toekomst voor elk kind te garanderen, zo schreef UNICEF Thailand in een recent rapport getiteld “UNICEF Thailand’s Seven Asks for the General Elections #VoteForEveryChild”.  

UNICEF heeft het rapport vrijgegeven voorafgaand aan de parlementsverkiezingen in Thailand, die in mei worden gehouden. Het belicht zeven urgente kwesties die van invloed zijn op het leven en het welzijn van kinderen in het land en roept politieke partijen en besluitvormers op om prioriteit te geven aan deze gebieden.

Onderwerpen zijn onder meer toegankelijke, betaalbare en hoogwaardige kinderopvang voor alle kinderen onder de drie jaar, het transformeren van het onderwijs om kinderen uit te rusten met relevante 21e-eeuwse vaardigheden en capaciteiten, het invoeren van de kinderopvangtoeslag, het voorzien in de behoeften van jongeren die geen werk hebben, onderwijs , inclusieve diensten voor kinderen met een handicap, kinderen veilig online houden en meer investeren in personeel van sociale diensten.

Deze kwesties worden des te belangrijker nu de bevolking van Thailand snel vergrijst en het geboortecijfer daalt, aldus UNICEF.

Tegen 2045 zal Thailand’s afhankelijkheidsratio van ouderen naar verwachting meer dan 50% bedragen, waardoor er een dringende noodzaak is om te investeren in kinderen en jongeren om hen uit te rusten met de vaardigheden en middelen die ze nodig hebben om het land tot een vreedzaam, rechtvaardig, duurzaam en welvarend land te brengen. maatschappij.

Khun Kyungsun Kim, de vertegenwoordiger voor UNICEF Thailand, benadrukte dat de komende verkiezingen een unieke kans bieden om een ​​beter Thailand voor ogen te zien waar kinderen kunnen gedijen.  “Er moet voor worden gezorgd dat elk kind zijn volledige potentieel kan bereiken, ongeacht wie het is en waar het vandaan komt”, zei khun Kim.  “Het is tijd voor ons allemaal, inclusief alle politieke partijen en besluitvormers, om op te komen voor een betere en eerlijkere toekomst voor elk kind”, voegde ze eraan toe.

Het rapport bevat feiten en cijfers, evenals aanbevelingen op verschillende gebieden om deze urgente kwesties aan te pakken.  UNICEF Thailand hoopt dat de 7 agendapunten voor kinderen, de politieke partijen en besluitvormers zullen inspireren om prioriteit te geven aan het welzijn van kinderen en elk kind in Thailand een eerlijke kans te geven.  

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!