Morgen begint officieel de zomer in Thailand

BANGKOK:- Morgen begint zondag officieel in Thailand met maximumtemperaturen van 43 graden Celsius, zoals het meteorologisch instituut aankondigde.  Het begin van het hete seizoen valt samen met de moesson, dat het bovenste deel van het land bedekt en van richting verandert van noordoost naar zuidoost.  Deze verandering betekent dat mensen in de noordelijke en noordoostelijke regio’s een gestage temperatuurstijging zullen ervaren, waarbij ’s middags dagelijkse hoogtepunten van ten minste 35°C worden bereikt.

De noordelijke en noordoostelijke regio’s zullen echter te maken krijgen met koeler weer en wat mist in de ochtend, terwijl op de bergtoppen nog lagere temperaturen zullen worden gevoeld.  

De zomer van dit jaar zal naar verwachting halverwege mei eindigen, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 35,5°C, hoger dan vorig jaar (34°C).  

Maximumtemperaturen zullen rond de 40-43°C liggen, waarbij Sukhothai, Tak, Mae Hong Son en Lampang tot de heetste provincies behoren.  

Volgens het meteorologisch instituut worden in Bangkok en de aangrenzende provincies maximumtemperaturen van 38 – 39°C verwacht.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!