Bij een aanslag op een legerkonvooi in Narathiwat komen twee legerofficieren om het leven en raakte één gewond

NARATHIWAT:- In deze provincie werden twee legerofficieren gedood en één raakte gewond bij een bomaanslag op het konvooi van de plv. legerregio 4-commandant.

Gisteren omstreeks 15.00 uur ontplofte een bom op Baan Irkasae Road in het district Si Sakhon, zo’n 800 meter van een militaire basis, net toen een konvooi van vier voertuigen van de plv.  commandant generaal-majoor Paisal Nusang en zijn stafleden passeerde.

Generaal-majoor Paisal bezocht de basis van de 4906e compagnie in het Si Sakhon-district om een ​​incident van 2 maart te onderzoeken, waarbij de basis was aangevallen door opstandelingen met geweren en pijpbommen.

Ondertussen zorgde de explosie op vrijdag ervoor dat het tweede voertuig in het konvooi, een pick-up van het leger, verschillende keren door de lucht vloog voordat het ongeveer 30 meter van de weg landde, zei een officier.

Twee officieren van de Explosive Ordnance Disposal (EOD)-eenheid van het leger kwamen.  Ze werden geïdentificeerd als majoor Likhit Witthayaprapharat en sergeant-majoor 1st Class Issara Lerknork.

Ondertussen werd de derde persoon, sergeant-majoor Saksorn Sainam, met enkele verwondingen uit het wrak gehaald en met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. De plv. commandant die in het derde voertuig zat, raakte niet gewond bij de aanval.

Luitenant Saengphol Suwannarat, commandant van de 4906e compagnie, zei dat de bom was aangesloten op een gasfles van 50 kilogram LPG en ongeveer een meter onder de grond was begraven.  Een lont die de bom activeerde, werd ook gevonden die zo’n 100 meter van de weg naar een bosrijk gebied leidde.

Saengphol zei dat er soldaten waren uitgezonden om op jacht te gaan naar de daders van de aanval, die volgens hem naar de berg achter het kamp zijn gevlucht.  Hij coördineert ook met legereenheden in de buurt om hun gebieden te doorzoeken op zoek naar de verdachten.  Niemand had de verantwoordelijkheid genomen voor de aanval op het moment van ter perse gaan.

De lichamen van de omgekomen soldaten zijn voor autopsie naar het Si Sakhon-ziekenhuis gestuurd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!