Volgens Thaise ministerie van Energie, zullen de elektriciteitstarieven vanaf september flink dalen

BANGKOK:- Het ministerie van Energie verwacht in september het brandstoftarief (Ft) te verlagen, waardoor de prijs van elektriciteit fors zal dalen. De consumenten kunnen een verlaging van 40-50 satang per eenheid verwachten voor de elektriciteitsfacturering van september tot december, zo verklaarde de secretaris van het ministerie van Energie, khun Kulit Sombatsiri, gisteren. 

Het Ft-tarief staat momenteel op 4,70 baht per eenheid. De geplande verlaging werd mogelijk gemaakt door de versoepeling van de wereldprijzen van olie en vloeibaar aardgas (LNG), legde hij uit.

Khun Kulit voegde eraan toe dat als de wereldwijde energieprijzen dalen tot ongeveer $ 9 per miljoen Britse thermische eenheden (MMBTU), de Ft met 70 satang per eenheid kan worden verlaagd.

Naast de dalende olieprijzen zijn de vooruitzichten voor LNG ook bemoedigend dankzij de verwachte hogere aardgasproductie uit het Erawan-veld in de Golf van Thailand. De productiecapaciteit wordt in september verhoogd tot 500 miljoen kubieke voet per dag en begin volgend jaar verder verhoogd tot 800 miljoen kubieke voet.

Dit zal helpen de afhankelijkheid van geïmporteerd LNG te verminderen, aangezien de prijs van gas uit de Golf van Thailand $ 5-6 US per MMBTU goedkoper zal zijn, wat kan leiden tot een mogelijke verlaging van de elektriciteitsopwekkingskosten die het Ft-tarief zouden helpen verlagen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!