Volgens premier Prayut hoeft Thailand zich dit jaar géén zorgen te maken over overstromingen

BANGKOK:-  Premier Prayut Chan-o-cha heeft de gedurfde uitspraak gedaan dat de mensen zich dit jaar geen zorgen hoeven te maken over overstromingen, dit in tegenstelling tot wat er in 2011 was gebeurd.

Premier Prayut schreef op zijn Facebook-account Prayut Chan-o-cha dat hij de Chao Phraya-dam in de provincie Chai Nat bezocht om waterstromen uit het noorden te aanschouwen en vernam dat twee eerdere stormen alleen in sommige gebieden overstromingen veroorzaakt hadden en  het waterpeil over het algemeen stabiel bleef.

De overstromingssituaties waren dit jaar niet zo ernstig als in 2011. Maar bezorgde ambtenaren staan stand-by om mensen in overstromingsgevoelige gebieden te helpen, zo schreef hij.

Khun Praphit Chanma, de directeur-generaal van het Koninklijke irrigatie departement, zei dat het de afvoersnelheid bij de Chao Phraya-dam zou verminderen en dat de overstromingsniveaus zouden afnemen in laaggelegen gebieden in de districten Sena en Phak Hai van Ayutthaya.  

De afdeling distribueerde pompen en gereedschappen uit om het overstromingswater in alle getroffen gebieden af ​​te voeren, zei hij.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TNA News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!