De jeugdgevangenis van Nakhon Si Thammarat heeft te maken met een grote Covid19 uitbraak

NAKHON SI THAMMARAT:- De jeugdgevangenis in het hoofddistrict van Nakhon Si Thammarat heeft beleeft momenteel grote Covid19 uitbraak waarbij tot nu toe 64 gevangenen positief zijn getest en naar verwachting zou dit aantal gaan stijgen.

Men vreest dat het aantal infecties zou kunnen oplopen tot 1.000 als het testen doorgaat.  Er zijn meer dan 2500 gevangenen en gevangenisbeambten in de faciliteit, in het Tambon Tha-ngiew.

Ondanks dat dit een gevangenis voor jeugdige delinquenten zou zijn, zit de instelling vol met volwassenen, sommigen ouder dan 60 jaar.

De onthulling leidde tot de vrees in nabijgelegen gemeenschappen dat de ziekte zich mogelijk buiten de gevangenis heeft verspreid, hoewel correctiefunctionarissen volhouden dat de Covid19 maatregelen in de penitentiaire inrichting streng zijn.

Khun Charaspong Sukkree, hoofd van het provinciale volksgezondheidsbureau, liet weten dat er gisteren  ambtenaren waren gestuurd om willekeurig gevangenen te testen binnen de zogenaamde 608-groep met een hoog risico – die bestaat uit mensen van 60 jaar of ouder, mensen met een chronische ziekte en zwangere vrouwen.

De antigeen-testen hebben tot nu toe 64 positieve resultaten opgeleverd.  Die gevangenen werden opnieuw getest met PCR-tests en alle 64 resultaten werden bevestigd, aldus Dr. Charaspong.

Er bevinden zich meer dan 2500 gevangenen en gevangenisbeambten in de penitentiaire inrichting.  Als ze allemaal wordenn getest, is het waarschijnlijk dat ongeveer 30% of meer positief zou zijn, ongeveer 900-1.000 mensen, zo meent hij.

Gevangenen waarvan bekend was dat ze besmet waren, waren al van de anderen gescheiden voor behandeling, zei hij. Hij probeerde de angst van lokale gemeenschappen weg te nemen dat de ziekte zich zou kunnen verspreiden, en wees erop dat de infecties zich allemaal op een afgesloten plaats bevonden.

Dr. Charaspong zei ook dat gezondheidsfunctionarissen de inenting van marktverkopers in de Covid-uitbraakdistricten Muang, Tha Sala en Pak Phanang zouden versnellen.

Gisteren werden in deze zuidelijke provincie 418 nieuwe besmettingen gemeld, waardoor het totaal aantal besmettingen opliep tot 11.462.  Hiervan zijn er 8.892 hersteld en ontslagen uit ziekenhuizen.  Het provinciale Covid-gerelateerde dodental is 76.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nujaree Rakrun
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!