Volgens onderzoek van 18 rechercheurs zou de gevluchte Red Bull-telg ‘Boss’zich mogelijk in Oostenrijk verstopt hebben

BANGKOK:- Deze zaak blijft maar voortduren, er blijkt géén einde aan te komen, zeker nu de commissie voor politiezaken van het Huis van afgevaardigden heeft te horen gekregen dat het onderzoek naar politieagenten die naar verluidt Red Bull-telg Vorayuth “Boss” Yoovidhya hebben geholpen om vrijuit te gaan over de dodelijke vluchtmisdrijfzaak in 2012, volgende maand moet worden afgerond.

Wij hebben inmiddels uit de Thaise media mogen vernemen dat de officier van justitie besloten had om de aanklacht wegens roekeloos rijgedrag niet voort te zetten nadat uit politiegegevens bleek dat Vorayuth met zijn auto 76 kilometer per uur reed in plaats van 177 kilometer per uur.

De leider van de Palang Pracharat Partij, khun Sanya Nilsuphan, die ook plv.  voorzitter is van de commissie van het Huis, zei dat de politie gelooft dat khun Vorayuth, de erfgenaam van één van de rijkste families van Thailand, zich mogelijk in Oostenrijk verstopt.

“Maar dit kan niet worden geverifieerd omdat zijn visum voor Oostenrijk een tijdje geleden is verlopen en er geen gegevens zijn over het visum dat wordt gebruikt om het land binnen te komen”, zei hij.

 Interpol heeft naar verluidt een rood opsporingsbericht uitgegeven voor de arrestatie van Vorayuth en de Koninklijke Thaise politie heeft hu. Oostenrijkse collega’s één mail  gestuurd om te controleren of hij daar woont.

Khun Sanya verwierp ook suggesties dat de commissie andere leden van de Yoovidhya-familie zou vragen naar de verblijfplaats van Vorayuth, omdat ze niet direct met de zaak te maken hadden.

Ondertussen zei Sanya dat het onderzoek tegen 18 zittende en gepensioneerde politieagenten, dat door de afdeling Binnenlandse Zaken van de politie is gestart, volgende maand klaar moet zijn.  Onder de verdachten is voormalig politiechef generaal Somyos Pumphanmuang.

Vorayuth stelde zijn rechtszittingen meer dan vijf keer uit en vluchtte naar het buitenland.

Hoewel twee aanklachten tegen hem – te hard rijden en het niet helpen van een slachtoffer van een ongeval – zijn verlopen, zijn er nog twee actief.  De eerste was voor verdovende middelen nadat cocaïne in zijn bloed was gevonden.  Deze aanklacht loopt af op 3 september 2022. De tweede aanklacht – roekeloos rijden met dodelijke afloop – loopt af in 2027.

Het bureau van de procureur-generaal was van plan de laatste aanklacht in te trekken, maar besloot deze na een publieke opschudding toch maar voort te zetten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

Eén gedachte over “Volgens onderzoek van 18 rechercheurs zou de gevluchte Red Bull-telg ‘Boss’zich mogelijk in Oostenrijk verstopt hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!