Politie Phuket verwerpt beschuldigingen van intimidatie en omkoping naar hen

PHUKET:- Er is een verhitte discussie op de Thaise sociale media ontstaan nadat steeds meer berichten de ronde doen dat, met de terugkeer van toeristen naar het “Sandbox”-eiland, de politie van Phuket weer actief was begonnen met het uitvoeren van verkeerscontroles, waarbij de focus lag op buitenlandse toeristen die het eiland rondreizen met een huurmotor.  

De woordvoerder van Koninklijke Thaise politie (RTP), kolonel Khemmarin Hatsiri, bevestigde aan de pers dat de verkeerspolitie op de Ratuthit 200 Years Road nabij de Bangla Junction controles uitvoert om de verkeersveiligheid en de naleving van de verkeersregels te waarborgen.  Dit is een gangbare praktijk, zo benadrukte de RTP-woordvoerder.  

Volgens kolonel Khemmarin worden niet alleen buitenlanders maar ook de lokale bevolking tegengehouden als ze zich niet aan de verkeersregels houden.  Hij noemde als voorbeeld het niet dragen van een motorhelm of het niet in bezit hebben van een geldig rijbewijs.  Hij zei verder dat politiechef Sermphan Sirikhong van Phuket had benadrukt dat hij in zijn verantwoordelijkheidsgebied geen verkeersovertredingen zou tolereren die de verkeersveiligheid op de wegen van de eilandprovincie zouden schaden, en daarom zou hij zich blijven houden aan de controles.  Onderwijl waarschuwde hij zijn corrupte functionarissen met disciplinaire maatregelen en strafrechtelijke sancties als ze worden betrapt op het verzamelen van steekpenningen.  Hij wees er ook op dat de politie het recht heeft om een ​​waarschuwing te geven in plaats van degenen te straffen die voor het eerst de verkeersregels overtreden.  

De RTP-woordvoerder benadrukte op zijn beurt de urgentie dat motorverhuurbedrijven eerst moeten controleren of toeristen een Thais of een geldig internationaal rijbewijs hebben voordat ze een voertuig huren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manager Online   
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: Manager Online  

Eén gedachte over “Politie Phuket verwerpt beschuldigingen van intimidatie en omkoping naar hen”

  1. Die leningen voor die dikke auto`s moeten ook in coronatijd afbetaald worden.
    Ik heb een familielid die is getrouwd met een hoge politiepief in Phuket, hij heeft die functie destijds voor 5m Baht moeten kopen.
    Dat geld moet toch ergens vandaan komen, gaat niet lukken met het standaard loon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!