Volgens minister Saksayam is de SRT financieel niet in staat om het Hualamphong-station te onderhouden

BANGKOK:- De Minister van Transport, khun Saksayam Chidchob, somde allerlei redenen op waarom treinen, vooral langeafstandstreinen, pas vanaf dinsdag stoppen bij Bang Sue Grand Station.

De forensen in Bangkok lieten weten allerminst blij te zijn nadat het ministerie had aangekondigd dat er géén treinen meer zullen stoppen bij het Hualamphong-station omdat het wordt omgebouwd tot een commercieel gebied.

Khun Saksayam zei dat zijn ministerie deze kwestie had besproken met de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) en haar financiële arm, SRT Asset, had opgedragen om alle activa te beheren om ervoor te zorgen dat SRT begint weer vet op de botten krijgt.  Hij zei dat SRT Asset werd verteld om niet alleen het land rond Hualamphong te beheren, maar ook om toezicht te houden op andere percelen die eigendom zijn van SRT.

Hij zei dat het ministerie ontdekt had, dat de SRT voortdurend verliezen leed door slecht beheer van de inkomsten.  Momenteel toont de balans verplichtingen van ongeveer 160 miljard baht, terwijl de werkelijke aansprakelijkheid 600 miljard baht bedraagt.

Saksayam wees erop dat SRT verschillende percelen grond heeft met winstpotentieel, zoals het land nabij Thonburi Station, nabij Bang Sue Grand Station, het RCA-gebied van Bangkok, nabij Hualamphong station, enz.

SRT Asset is van mening dat SRT na aanpassingen in het eerste jaar tot 5 miljard baht kan verdienen, wat in het vijfde jaar zou moeten verdubbelen tot 10 miljard baht.  Uiteindelijk, over 30 jaar, zou SRT 800 miljard baht aan inkomsten moeten hebben, waardoor géén rode cijfers méer in de boeken zal hebben.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!