Volgens de autoriteiten is er geen overdracht van het coronavirus van varken op mens in Thailand

BANGKOK:- In Thailand is geen overdracht van Covid-19 van varken op mens aangetroffen, zo verklaarde de autoriteiten in reactie op een nieuwsbericht dat onlangs viraal ging op sociale media.

Het rapport beweerde dat drie kinderen in Haïti Covid-19 hadden gekregen van varkens, maar dat hun symptomen niet ernstig waren.

Khun Sorawit Thanito, directeur-generaal van het Department of Livestock Development, wees erop dat het coronavirus dat bij varkens wordt aangetroffen, het varkens-deltacoronavirus (PDCoV), verschilt van het coronavirus dat mensen treft.

Hij zei ook dat varkens weliswaar het coronavirus kunnen oplopen, maar dat de symptomen die ze vertonen mild zijn.  Er zijn zes stammen van het coronavirus gevonden bij varkens en ze kunnen worden ingedeeld in drie geslachten, namelijk alfa, bèta en delta.  Het virus veroorzaakt normaal gesproken gastro-intestinale aandoeningen, ademhalingsproblemen en zenuwaandoeningen.

Tot op heden zijn sinds het begin van de uitbraak meer dan 4.477 monsters van vlees getest welke waren verzameld bij bedrijven en versmarkten.  Géén van de monsters was besmet met de Covid19 bacillen.

Hij zei verder dat consumenten erop kunnen vertrouwen dat vlees dat is gecertificeerd door het Department of Livestock Development, veilig is om te consumeren en vrij is van Covid-19.  Hij legt uit dat het vlees traceerbaar is en dat alle productieprocessen hygiënisch zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!