De Ministerie van Volksgezondheid zweert dat het alle ongevaccineerde mensen in Thailand zal opsporen

BANGKOK:- De Thaise autoriteiten zullen op zoek moeten gaan naar mensen die nog niet zijn gevaccineerd om ervoor te zorgen dat Thailand binnenkort groepsimmuniteit krijgt, zo verklaarde de secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, dr. Kiattibhoom Vongrachit, gistermiddag aan de pers.

Er wordt aangenomen dat ongeveer 10 miljoen mensen in Thailand hun eerste inenting nog niet hebben ontvangen.

Hij zei ook dat een groot deel van de bevolking dubbel is gevaccineerd , hoewel de exacte cijfers nog niet beschikbaar zijn omdat de database moet worden bijgewerkt.

Voor wat betreft de vraag of Thailand op weg is naar groepsimmuniteit, zei hij dat hij het ministerie van Medische Wetenschappen de opdracht heeft gegeven een onderzoek uit te voeren om te zien hoeveel procent van de bevolking immuniteit tegen Covid19 virus heeft ontwikkeld.

Wat betreft degenen die zijn ingeënt, zei hij dat het ministerie mogelijk maatregelen gaat nemen om hen te verbieden deel te nemen aan activiteiten die het virus kunnen verspreiden.  Hij zei echter dat het ministerie nog steeds niet heeft besloten of het de Overdraagbare Ziektewet zal implementeren om mensen onder controle te houden.

Ondertussen zal de Thaise gezondheidsdienst proberen tegen 5 december tot 100 miljoen doses van het Covid-19-vaccin toe te dienen, zo vertelde hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!