Volgens het Thaise ministerie van Volksgezondheid zouden de mensen ook thuis mondkapjes moeten dragen

~DAAR HEB IK MIJN BEKOMST VAN~
(Nu heb ik er genoeg van. Nu moet het gedaan zijn)

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid (MOPH) lag gisteren flink onder vuur en werd heftig door burgers bekritiseerd omdat het het volgens de “Thai Enquirer” suggereerde dat de mensen in Thailand mondkapjes in huis moeten dragen om de verspreiding van Covid19 virus tegen te gaan.

 “Als we ieder moment mondkapjes moeten dragen in de veilige omgeving van onze eigen vier muren, hoe moeten we dan leven?”, twitterde een persoon.

Het voorstel kwam na berichten over de recente toename van coronavirusgevallen in verband met infecties thuis en onder familieleden.  Dit werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie door Dr.  Kiattipoom Wongrachit, de secretaris van het ministerie.

Ongeveer 74 procent van de recente infecties in Bangkok en de omliggende regio’s is afkomstig van familieleden, binnen gemeenschapsclusters en in kantoorruimtes, volgens de laatste gegevens van de afdeling Ziektebestrijding (DDC) van het ministerie.

“Daarom vragen we degenen die voor werk of anderszins naar buiten moeten om te helpen, naar huis te komen en zich direct om te kleden, te douchen, te allen tijde maskers te dragen, sociale afstand te bewaren en voorlopig niet samen te eten”, aldus de woordvoerder. Dr.  Kiatipoom.

Veel Thais maakten van de gelegenheid gebruik om hun frustratie te uiten, niet alleen over het mondkopjesprobleem, maar ook over het falen van de regering om de coronaviruscrisis aan te pakken en de mogelijkheid van nog meer onrealistische verwachtingen.

Velen hebben dan ook hun bezorgdheid geuit over de geestelijke gezondheid van burgers, waarbij ze de nadruk leggen op de stress waarmee Thais worden geconfronteerd tijdens de talrijke lockdowns en de derde golf van de pandemie.

“Moeten we thuis ook mondkapjes dragen?  We kunnen niet eens goed ademen omdat we de hele tijd buiten maskers dragen’, klaagde een Twitter-gebruiker.  “Waarom vertrouwt u [de regering] alleen op de mensen om deze uitbraak in te dammen?  Waarom heb je onze belastingen niet ten goede gebruikt en goede vaccins gekregen?”

“Terwijl andere landen nu zonder masker naar buiten kunnen, wordt ons verteld dat we onze mondkapjes ook thuis moeten dragen”, schreef een andere internetgebruiker.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai Enquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!