Nachtclubs en restaurants stellen voor ondanks de beperkingen toch open te gaan

~DE MAAT IS VOL~
(Het wordt niet langer getolereerd)

BANGKOK:- Na anderhalf jaar van sluitingen en lockdowns, evenals beperkingen en voorschriften die vaak beginnen met het nachtleven en de entertainmentindustrie, zijn sommige bar- en restauranteigenaren het zat en worden ze opstandig.  Onder verwijzing naar het gebrek aan overheidssteun en de sporadische en last-minute sluitingsbesluiten die grote schade aanrichten aan de horecabedrijven, dringen sommige eigenaren van onroerend goed aan op rebellie en heropening.

De Thaise entertainmentindustrie zoals clubs, bars en uitgaansgelegenheden zijn bijzonder hard getroffen sinds de eerste maatregel om de uitbraken van Covid-19 in te dammen.  En hoewel restaurants hebben geprofiteerd van enkele overheidsstimulansen en financiële steunprogramma’s voor boodschappen en winkelen, hebben barpersoneel en bareigenaren geen Baht financiële hulp gekregen.

Dit weekend publiceerde het blog “The Bear Wanderlust” het  voornemen om nachtelijke horeca samen te brengen om de beperkingen van Covid19 te negeren en ze te openen met veiligheidsmaatregelen.  De campagne heet Koo Ja Perd Mueng Ja Tam Mai Wa, in het Nederlands in wezen “F …. de regels, ik ga open”.

Het blog schrijft woedend dat de beperkingen die van toepassing zijn op de Thais horeca totaal geen zin hebben, terwijl andere winkels zoals gemakswinkels alleen open mogen met maskers en temperatuurregelingen.  Het bericht werd meer dan 1000 keer geliked en gedeeld.

 “Als 7-Eleven-winkels en winkelcentra open kunnen, begrijp ik niet waarom wij dat in de horeca niet kunnen.  De risico’s zijn overal hetzelfde.”

De campagne moedigt mensen aan om een ​​bord op te hangen waarop staat dat de politie en de overheid niet welkom zijn, en degenen die met de politie worden geconfronteerd om financiële hulp te vragen, zoals bouwvakkers, en te vragen dat winkelcentra en soortgelijke plaatsen worden gesloten.  Ze zeggen dat er geen Covid-19-uitbraken zullen zijn en dat de regering de regels moet veranderen als elk uitgaanscentrum de sluitingsbeperkingen tart, maar sociale afstand en veiligheid in acht neemt.

Een ander bedrijf heeft restaurants aangemoedigd om op een even heerlijke als uitdagende manier te protesteren.  Er is gesuggereerd om buiten het parlement eetstalletjes te plaatsen totdat de regering enige hulp biedt.

De regering is begonnen met het lanceren van plannen om de noodlijdende voedsel- en drankenindustrie te ondersteunen met een maandelijkse betaling van 2.000 baht aan restaurantpersoneel met verlof en een beloning van 3.000 baht per werknemer op de loonlijst van de restauranteigenaar.  Velen vinden dat dit te weinig en te laat is, aangezien er meer lockdowns op handen zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Coconuts BKK

Eén gedachte over “Nachtclubs en restaurants stellen voor ondanks de beperkingen toch open te gaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!