Volgens het Thais Nationaal Vaccin instituut zijn 2 Sinovac vaccinaties in staat om de verspreiding van Covid19 virus te stoppen

~EEN TIP VAN DE SLUIER OPLICHTEN~
(Een klein stukje van het onbekende onthullen)

THAILAND:- Het veelal bij expats in Thailand gebruikte Sinovac-vaccin blijkt bij ongeveer 95% van degenen die twee doses van het vaccin hebben gekregen, een immuunrespons te ontwikkelen, dat verspreiding van Het SARS-CoV-2 of covid19 virus voorkomt.  Dit is het resultaat van een onderzoek dat door de afdeling opkomende ziekten van Thaise Rode Kruis, het centrum voor gezondheidswetenschappen van het Chulalongkorn Memorial ziekenhuis en het Onderzoeksinstituut voor Medische Wetenschappen van het Amerikaanse leger (USAMD-AFRIMS)is uitgevoerd.

Het nationaal vaccinatie instituut van Thailand verklaarde dat er 186 vrijwilligers hadden deelgenomen aan de klinische onderzoeken om hun immuunrespons op het SARS-CoV-2-virus te testen.  Ze hadden allemaal twee Sinovac inentingen gekregen.

Twee weken na de tweede dosis werden bloedmonsters genomen en getest met het levende virus, en het resultaat toont aan dat meer dan 70% van de 171 vrijwilligers een immuunrespons hadden ontwikkeld die sterk genoeg was om de verspreiding van het virus in laboratoriumtests te voorkomen.

Het nationaal vaccinatie instituut zei dat het voor het grote publiek niet nodig is om hun eigen immuunrespons te testen, en merkt op dat dit de verantwoordelijkheid is van artsen om te beoordelen wie er na hun vaccinaties moet worden getest.

Het instituut verklaarde voorts dat de immuunrespons tussen individuen kan verschillen, afhankelijk van geslacht, onderliggende ziekten of hun immuunsysteem, eraan toevoegend dat degenen die volledig zijn ingeënt hun waakzaamheid niet mogen verlagen om zichzelf te beschermen tegen besmetting.

Ondertussen onthulde de afdeling Ziektebestrijding de vaak voorkomende bijwerkingen, die tussen 1 en 21 juni binnen 30 minuten en 24 uur na inenting met Sinovac- of AstraZeneca-vaccins naar voren kwamen.

Bijwerkingen van het Sinovac-vaccin binnen de eerste 30 minuten:
Verzwakte spieren 4,7%
Misselijkheid 7,3%
Spierpijn 7,9%
Hoofdpijn 18,7%
Pijn/zwelling op de injectieplaats 49,4%

Bijwerkingen na 24 uur:
Pijn/zwelling op de injectieplaats 11,6%
Koorts 11,8%
Vermoeidheid 15,8%
Hoofdpijn 22,8%
Spierpijn 23,6%

Bijwerkingen van AstraZeneca-vaccin binnen de eerste 30 minuten:
Pijn/zwelling op de injectieplaats 12,5%
Vermoeidheid 14,6%
Spierpijn 19,1%
Koorts 21,1%
Hoofdpijn 21,4%

Bijwerkingen 24 uur een dag daarna:
Pijn/zwelling op de injectieplaats 9,9%
Vermoeidheid 12,7%
Hoofdpijn 19,7%
Spierpijn 23%
Koorts 24,8%

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thaise PBS World

Eén gedachte over “Volgens het Thais Nationaal Vaccin instituut zijn 2 Sinovac vaccinaties in staat om de verspreiding van Covid19 virus te stoppen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!