Het dierenasiel Ban Klongyai in Pong onder stadsbeheer van Pattaya gesteld

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Inmiddels zijn er meer dan 600 zwerfhonden in het stedelijke dierenasiel Ban Klongyai in Pong gehuisvest. Het stadsbestuur wilt meer zwerfhonden gaan vangen en laten steriliseren, vooral de agressieve dieren die gevaarlijk voor de mensen kunnen zijn.

De kustplaats Pattaya had de opvang overgenomen van de Sanguanchart Sornkrai Foundation, die door een gebrek aan donaties tijdens de coronapandemie de medewerkers en de opvang van viervoeters niet meer konden betalen.  Omdat er binnen het huidige budget van de stad geen plaats is voor de opvang, vroeg de loco-burgemeester, Manot Nongyai, om tijdens zijn bezoek aan Ban Klongyai om donaties. We hebben genoeg voer en water voor de honden, dat is geen probleem.  Dierenartsen komen elke dinsdag om de gezondheid van de honden te controleren.  

Maar we hebben problemen om voldoende verzorgers te vinden en de dieren moeten beschutting tegen zon en regen hebben”.  De komende drie maanden hoopt Khun Manot op voldoende donaties van dierenliefhebbende mensen om de zeven verzorgers te kunnen betalen.  In het begrotingsjaar vanaf oktober wil de stad voldoende geld beschikbaar stellen voor het dierenasiel. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!