Premier Prayut onzeker of de 7-daagse lockdown van Bangkok de verspreiding van COVID19 virus zou stoppen

~HET BLIJFT KOFFIEDIK KIJKEN~
(Het is en blijft onzeker of dit zou helpen~

BANGKOK:- De premier van Thailand, Prayut Chan-ocha, is onzeker over het voorstel om Bangkok zeven dagen af ​​te sluiten, dit met de bedoeling om de aanhoudende verspreiding van COVID-19 in te dammen, en zegt dat hij de kwestie zeer zorgvuldig moet overwegen en de mening van alle belanghebbenden moet horen, inclusief  mensen in de hoofdstad, over de gevolgen van dergelijke drastische maatregelen.

Hij maakte ook duidelijk dat hij geen strengere wetten zal bedenken om de verspreiding van het virus in te dammen, waarbij hij opmerkt dat de huidige wet voldoende is, maar er zijn nog steeds mensen die zich ertegen verzetten, blijkbaar verwijzend naar de verschillende politieke groeperingen die donderdag protesteerden in de Thaise hoofdstad.

De premier zei echter dat de autoriteiten onder de huidige omstandigheden hun toevlucht zullen nemen tot beperkte afsluitingen op locaties waar clusterinfecties zijn en om ervoor te zorgen dat de actie geen onnodige gevolgen heeft voor mensen in het algemeen en de economie als geheel, terwijl de  overheid koopt meer vaccins.

Hij beweerde dat er in verschillende landen mensen zijn die geïnteresseerd zijn om Thailand te bezoeken en dat zin zich geen zorgen hoeven maken over de COVID-19-situatie, maar hij benadrukte dat er maatregelen moeten worden getroffen om ervoor te zorgen dat de buitenlandse bezoekers niet besmet raken als ze naar huis gaan  .

Met betrekking tot het Phuket “Sandbox” -project, dat op 1 juli van start gaat, zei hij dat, als het proefproject werkt, het zal worden toegepast op andere toeristische bestemmingen “maar als er een probleem is, zal het project worden opgeschort.”

Met betrekking tot illegale grensoverschrijdingen zei de premier dat hij veiligheidsfunctionarissen de opdracht heeft gegeven om het toezicht op alle grensovergangen te verscherpen en dat het ministerie van Arbeid willekeurige controles van fabrieken moet uitvoeren op illegale migrerende werknemers en eventuele overtreders zal vervolgen.

Hij waarschuwde ook medisch personeel voor het uiten van hun mening over de huidige situatie en zei dat eventuele twijfels of vragen moeten worden gericht aan de CCSA of het ministerie van Volksgezondheid.

Ondertussen zei de secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad, generaal Nattaphon Narkpanich, in zijn hoedanigheid van hoofd van de CCSA-subcommissie, dat de meeste nieuwe infecties in Bangkok beperkt zijn tot huizen en fabrieken van bouwvakkers.

De voorgestelde afsluiting voor Bangkok bedoeld is om het probleem van het tekort aan ziekenhuisbedden op te lossen, vooral voor ernstige gevallen, zo verklaard hij.

Hij zei ook dat zowel de ministeries van Volksgezondheid als Defensie moeten helpen om meer medisch personeel in ziekenhuizen te laten werken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Epa
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!