Volgens het NESDC zou de Thaise regering een nieuw hulppakket moeten samenstellen!

~IN DE BUIDEL TASTEN~
(Véél geld uitgeven)

BANGKOK:- De Nationale Economische en Sociale Ontwikkelingsraad (NESDC) stelt vandaag tijdens het kabinetsberaad voor om een ​​hulppakket samen te stellen voor de bedrijven die getroffen zijn door de strenge beperkingen en lockdown.  

De maatregelen zouden gefinancierd moeten worden via een noodlening van 500 miljard baht.  

Khun Patricia Mongkhonvanit, directeur-generaal van het Public Debt Management Office, zei dat de regering over voldoende financiële middelen beschikt om de impact van de pandemie te verminderen.  

De Fiscale Disciplinewet van 2018 verbiedt de overheid niet om te lenen als de schuldquote het plafond van 60 procent overschrijdt.  De wet stelt dat de overheid de noodzaak om boven de limiet te lenen moet rechtvaardigen en manieren moet vinden om de ratio weer onder de limiet te brengen.  

De regering heeft al ongeveer 800 miljard baht uitbetaald van de lening van 1 biljoen die het jaar ervoor is aangegaan.  Het resterende bedrag zal worden gebruikt om de bestaande hulpverlening ter bestrijding van de gevolgen van de pandemie te financieren.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!