Volgens het Kasikorn Research Center zal de heropening van Thailand voor buitenlandse bezoekers een kickstart voor de Thaise economie geven

BANGKOK:- De opening van het land vanaf 1 november zal de Thaise toeristenindustrie een broodnodige boost geven, en volgend jaar kan een positieve economische groei worden verwacht als de Covid-19-situatie goed wordt beheerd, zo bracht het Kasikorn Research Center afgelopen zaterdag naar buiten.

Het onderzoekscentrum van de bank verklaarde dat het aantal buitenlandse aankomsten met 64 procent zou moeten stijgen, vooral omdat de opening op 1 november in het hoogseizoen van Thailand valt.

Het centrum voorspelt dat 2021 in totaal 180.000 buitenlandse toeristen zal verwelkomen, 30.000 meer dan eerder voorspeld, en een omzet van ten minste 13,5 miljard baht.

Het onderzoekscentrum zei ook dat de belangrijkste factoren die bezoekers naar het land trekken, provincies zijn met lage infectiepercentages, speciale toeristenvisa en sandbox-regelingen.  Het Phuket Sandbox-programma dat in juli werd gelanceerd, is erg populair onder toeristen uit de VS, het VK, Duitsland en het Midden-Oosten gebleken.

Ondertussen blijkt uit de genoteerde reisgegevens van Google dat meer mensen op zoek zijn naar hotel- of accommodatiedeals in Thailand.  Landen met het hoogste aantal zoekopdrachten zijn Rusland, de VS, het VK, Duitsland en India. Het zoeken naar logies accomodaties concentreerde zich rond Bangkok, Pattaya, Koh Samui in Surat Thani en de Karon- en Patong-gebieden in Phuket.

Het onderzoekscentrum voegde eraan toe dat de meest cruciale factor om de Thaise toeristische sector terug te brengen, zou zijn om de pandemie goed te beheersen door meer dan 70 procent van de bevolking volledig te laten vaccineren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Volgens het Kasikorn Research Center zal de heropening van Thailand voor buitenlandse bezoekers een kickstart voor de Thaise economie geven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!