Volgens het departement van veeteelt zijn de misvormde eieren géén nep eieren 

LOEI:- Het departement van veeteelt ontkent de geruchten dat er nep-eieren in de provincie Loei werden verkocht  en zei dat de misvormde eieren afkomstig waren van ongezonde kippen.

Khun Sorawit Thaneto, het plv.  hoofd van het departement, zei dat abnormale eieren in vele vormen kunnen worden gevonden, zoals zacht, bleek of pompoenvormig.  Hij zei echter dat deze meestal vooraf in de eierboerderijen of eierverzamelcentra worden gescheiden .

“Deze eieren worden meestal verwerkt, gebruikt bij het bakken of weggegooid”, zei hij, eraan toevoegend dat hij vermoedt dat retailers deze misvormde eieren tegen bodemprijzen hebben gekocht.

“Deze eieren kunnen worden geconsumeerd omdat een afwijking bij kippen niet op mensen kan worden overgedragen.  Maar ze moeten wel goed gekookt zijn voor consumptie, “zei hij.

Hij adviseerde consumenten ook om eieren te controleren om te zien of ze gebarsten of vuil zijn, evenals de houdbaarheidsdatum, voordat ze ze kopen.

Khun Sorawit zei dat mensen verse eieren kunnen kopen in winkels met het label “Livestock OK” dat door de afdeling is uitgegeven.

Meer informatie vindt u via de DLD4.0-applicatie of door te bellen met de 24-uurs hotline (063) 225 6888.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!