Honderden Narathiwat-pelgrims uit Zuid-Thailand vertrekken voor de hadj in Saoedi-Arabië

NARATHIWAT:- Gisteren zijn honderde Thaise moslims uit Narathiwat in het vliegtuig gestapt voor hun Hajj-bedevaart naar Saoedi-Arabië, nadat eerder dit jaar diplomatieke banden en directe vluchten tussen de twee landen werden hersteld.

In totaal namen 282 pelgrims een rechtstreekse vlucht van Thai Airways van de luchthaven Narathiwat in de zuidelijke provincie naar Medina in het westen van Saoedi-Arabië.  De stad herbergt de enorme Moskee van de Profeet (Al-Masjid an-Nabawi), een belangrijk islamitisch bedevaartsoord.

Vandaag vertrekken nog eens 286 pelgrims uit Narathiwat naar Mekka.

De 568 pelgrims uit Narathiwat maken deel uit van de 1.580 Thaise moslims uit de zuidelijke provincies en 3.738 uit het hele land die dit jaar naar de heilige islamitische plaats zullen reizen.

Een grote menigte lokale bewoners en functionarissen verzamelde zich gisteren op de luchthaven van Narathiwat om de pelgrims uit te zwaaien.

De bedevaart naar Mekka wordt beschouwd als de vijfde pijler van de islam, en van moslims wordt verwacht dat ze hun religieuze reis naar de heilige stad minstens één keer in hun leven maken.  De hadj begint op 7 juli en eindigt op 12 juli.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!