De producent van Mamanoedels in Thailand stelt dat een prijsstijging onvermijdelijk is

BANGKOK:- Het ministerie van Handel heeft de fabrikanten van instantnoedels – een populair voedsel voor veel Thais – verteld om de verkoopprijs van een basispakket zo lang mogelijk op 6 baht te houden.

De Minister van Handel, Khun Jurin Laksanawisit verklaarde  dat hij een prijsverhoging niet op korte termijn zal toestaan, ondanks herhaalde verzoeken van fabrikanten in de afgelopen maanden.

“De verkoopprijs wordt voorlopig nog gehandhaafd op 6 baht per basispakket instantnoedels.  Het ministerie van Binnenlandse Handel heeft een prijsverhoging nog niet toegestaan”, zei hij.

Khun Jurin, die ook dienst doet als vice-premier, sprak zijn medeleven uit met de producenten van instantnoedels die zwaar zijn getroffen door de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Hij merkte ook op dat velen de productie waarschijnlijk zullen stopzetten als ze geen winst kunnen maken. Maar dat zal leiden tot een nieuw probleem van geen goederen op de markt.  We moeten een balans vinden’, zei de minister.

Als een prijsverhoging onvermijdelijk is, zou dat de “minste impact” moeten hebben op de consument, aldus de minister. Hij voegde eraan toe dat het departement van internationale handel zou onderhandelen met fabrikanten, zodat alle betrokken partijen tevreden zijn, “in een win-winmodel”.

Eerder had Saha Group gevraagd om de prijs van zijn populaire Mama instant noedels te verhogen omdat de kosten van grondstoffen, vooral tarwe en palmolie, aanzienlijk waren gestegen.

De voorzitter van de groep, Khun Boonsithi Chokwatana, zei dat de huidige economische situatie erger is dan de Aziatische financiële crisis van 1997, toen Saha Group door hogere kosten gedwongen was de verkoopprijs van haar producten te verhogen.

“Het is vandaag niet anders.  Saha Group moet de prijzen verhogen vanwege de constante stijging van de grondstofkosten”, zei hij.

Volgens khun Boonsithi was de impact van de Covid-19-pandemie niet zo erg als de impact van de aanhoudende oorlog, waarvan het einde niet in zicht lijkt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!