Pattaya stelt zich ten doel om in oktober gevaccineerde buitenlandse toeristen te verwelkomen, Koh Larn voorgesteld om als ‘Sandbox model’ te fungeren

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Deze kustplaats bereidt zich voor om gevaccineerde buitenlandse toeristen in oktober te verwelkomen, terwijl Koh Larn wordt voorgesteld als een ‘Sandbox’ voor buitenlandse bezoekers.

De directeur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) Yutthasak Suphasorn besprak met de burgemeester van Pattaya, Khun Sonthaya Khunplume de plannen om stad te heropenen voor buitenlandse toeristen. Bij deze bijeenkomst waren de relevante functionarissen, agentschappen, leiders van toerismeverenigingen,  vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en hotelexploitanten in Pattaya en Chonburi in het Intercontinental Pattaya Hotel aanwezig.

Uw nieuwsbeer merkt op dat alles wat hieronder tijdens de vergadering wordt besproken, slechts een voorstel is, wat verder uitgewerkt moet worden.

De bijeenkomst was gericht op plannen van het Centre for Economic Situation Administration (CESA), dat van plan is om dit jaar buitenlandse toeristen te verwelkomen in acht provincies, namelijk Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Samui), Chiang Mai, Chonburi (Pattaya)  , Prachuap Khiri Khan (Hua Hin) en Buriram.  Het projectmodel gaat in juli van start met de Phuket Sandbox.

  • Buitenlandse toeristen die het afgelopen jaar twee doses van een goedgekeurd Covid-19-vaccin volledig hebben ingenomen, mogen Pattaya bezoeken zonder een strikte quarantaine van 14 dagen als onderdeel van het algemene voorstel.
  • Kinderen onder de zes jaar die met hun ouders reizen, hoeven niet te worden getest, maar kinderen tussen de 6 en 18 jaar moeten een recent Covid -19-testresultaat overleggen, waaruit blijkt dat ze negatief zijn voor de ziekte.
  • Toeristen moeten minimaal zeven dagen in Banglamung en Sattahip blijven voordat ze naar andere gebieden kunnen verhuizen onder het NEO Pattaya-plan.  Het NEO Pattaya-voorstel hoopt in het algemeen het vertrouwen en de veiligheid van het toerisme te waarborgen.
  • Toeristen zullen in hotels moeten verblijven met SHA+ (Amazing Thailand Safety Health Administration Plus).  Dit betekent in wezen dat ten minste 70% procent van het hotelpersoneel is ingeënt tegen Covid-19, samen met andere kwaliteits- en controlenormen.  Ze mogen niet in hun eigen huis of flat blijven als ze die hebben.

Pattaya neigt naar een zgn. ‘verzegelde gebieden’ waar de toeristen hun eerste zeven dagen moeten zijn.  Elk hotel zal volgens het voorstel een specifieke reisroute voor toeristen hebben. 

Na zeven dagen zou het voorstel toeristen dan toestaan ​​om volledig alleen te reizen of de provincie te verlaten.  Het is waarschijnlijk dat er in deze periode ten minste één Covid-19-test nodig is.

Pattaya is ook van plan om Koh Larn te laten deelnemen aan een model vergelijkbaar met de Phuket Sandbox, met meer vrijheid voor toeristen en bezoekers.  Dit moet echter verder worden onderzocht en besproken met de bewoners en leiders van Koh Larn.

Volgens de burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunplume, zal naar verwachting eind juli volgende maand minstens 70 procent van de lokale permanente inwoners van Banglamung en Sattahip zijn ingeënt.

Uw nieuwsbeer benadrukt dat het bovengenoemde plan zich nog in de beginfase bevindt en zal meer details zal geven zodra deze worden vrijgegeven. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!