Volgens een Filippijnse opiniepeiling moeten tijdens verkiezingscampagnes het handen schudden en baby’s knuffelen verboden gaan worden

FILIPIJNEN:- Terwijl de autoriteiten van de Filippijnen strijden tegen een aanhoudende toename van het aantal Covid19 infecties, heeft de Filippijnse Commissie voor Verkiezingen (Comelec) nieuwe verkiezingsrichtlijnen voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar opgesteld, waardoor ingesleten kenmerken van politieke campagnes, met name het knuffelen van baby’s en het schudden van handen, effectief overboord worden gegooid.

De Filippijnse politici zullen hun manieren moeten innoveren voor publieke uitingen van genegenheid in de komende verkiezingscampagne als gevolg van de COVID-19-pandemie.

De Filippijnse Verkiezingscommissie (Comelec) is bezig met het opstellen van nieuwe verkiezingsrichtlijnen voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar, waardoor ingesleten kenmerken van politieke campagnes, zoals met de bovengenoemde zaken tot het verleden dienen te horen.

Gezien bestaand bewijs over het belang van handhygiëne en sociale afstand om de verspreiding van het zeer besmettelijke coronavirus in te dammen, raadde de Comelec begroetingen zoals knuffelen, kussen en handen schudden af ​​wanneer politici op de vlucht slaan.

Grapje van uw auteur, Olivier B. Bommel, een heer van stand.

“Openbare uitingen van genegenheid maakten vroeger deel uit van het hele idee van campagne voeren (zoals) politici in het verleden kiezers een hand gaven en baby’s knuffeleen.

We kunnen dat niet meer doen”, zo beweerde de woordvoerder van de Comelec partij,  Me. James Jimenez tijdens een webinar dat vorige week door de Tweede Kamer was georganiseerd.

“Dat zal zeker riskant gedrag zijn, en ja, dat zal strikt gereguleerd moeten gaan worden”, aldus Jimenez.

Vóór de pandemie gingen politieke kandidaten op campagnepaden over de archipel om de stemmen van mensen tijdens politieke bijeenkomsten te treiteren.  Politici kunnen kiezers vermaken door te zingen of door op het podium een (vreugde) dansje te maken.

“Nu moeten alle mogelijke locaties op een bepaalde locatie een geregistreerde capaciteit hebben. Dit zal ons in staat stellen om de aanwezigheidsniveaus bij evenementen die in die gebieden worden gehouden te reguleren”, zo voegde Mr. Jimenez, eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Philippine Star 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: philstar.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!